KaffeKaffe / Se hele temaet

Er der kolesterol i kaffe fra kaffe-kapsler?

Spørg os om mad og ernæring
Skal jeg holde mig til filterbrygget kaffe for at undgå kolesterol, eller kan jeg bruge kaffe-kapsler?

Kaffeindtagelse kan bidrage til forhøjet kolesterol, det afhænger af fremstillingsformen, har jeg hørt. Det anbefales, at man holder sig til filterbrygget kaffe eller frysetørret kaffe, hvis man vil være god ved sit helbred.

Jeg har selv en kaffemaskine, som anvender Nestle Dolche Gusto kapsler. Kaffen smager fremragende,men hvordan er det egentlig med kolesterolindholdet i sådan en kapsel kaffebryg ?

 

Steen I. Rasmussen - 10. juli 2012
Svar fra Leif Skibsted:

Kaffens steroler, der påvirker indholdet af cholesterol i blodet på uheldig måde, bliver fjernet fra den bryggede kaffe ved filtrering gennem papir som for filterkaffe.

Der findes flere typer af de populære automatiske kaffemaskiner, der brygger kaffe kopvis.

Hvis bryggemetoden medfører gennemløb af et papirfilter, vil disse sterol-stoffer bliver fjernet.

Leif Skibsted

Leif Skibsted er professor i fødevarekemi ved Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet og medlem af Motions- og Ernæringsrådet.

Send dit spørgsmål til Samvirkes eksperter: Samvirke, Vallensbæk Torvevej 9, 2620 Albertslund, mærk kuverten »Brevkassen« eller på en mail til brevkassen@fdb.dk Kun et spørgsmål ad gangen!

Mere om kolesterol

Mad/Tema

Temaet  Kaffe

Kommenter artiklen

Er der kolesterol i kaffe fra kaffe-kapsler?

Send dit spørgsmål til os

Er der noget, du undrer dig over, er det svært at se, hvad der op og ned i junglen af forvirrende ernæringsbudskaber, eller er der ting i dit køkken.
Send dit spørgsmål her