Sådan går du i gang med et bankskifte

Det kan virke uoverskueligt at shoppe ny bank, men det er egentlig ikke så svært. Konsulent og medindehaver i F10 Finans, Kim Bildsøe Jessen, giver dig et par gode råd.

Når du har skrevet under i din nye bank, ordner de bankskiftet for dig

Behøver du en ny bank?

Kig dine konti igennem og gør op med dig selv, hvordan det ser ud. Hvis du allerede er tilfreds, kan du slippe du for besværet med at skulle skifte koder på betalingskort og få ny netbank med mere ved at prøve at forhandle med din bestående bank.

Har du en god kemi med din bestående bankrådgiver, kan du prøve at presse ham lidt og høre om du kan få det billigere.

Gældssammensætning er det vigtigste

Ofte er det ikke kun renten på banklånet, der har betydning for, om du har fået sat dine banksager ordentligt sammen. Gældssammensætningen er ofte vigtigere, og det er her, du kan finde store besparelser. Derfor bør det være afgørende for, om du skifter bank eller ej.

Tænk også på, at banken er forretning, der skal tjene penge – uanset hvor flink og venlig bankrådgiveren er.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Husk dokumentation

Hvis du beslutter dig for at finde en anden bank, så er det vigtigt, at du har dokumentationen klar og i orden.

Når du tager til møde i den nye bank, så medbring de nødvendige papirer: de seneste lønsedler, din seneste årsopgørelse, oversigt over kreditforeningslån og et budget over dine faste udgifter derhjemme såsom husleje, lån, forsikring, el, vand, varme og så videre.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Beskriv dig selv og din familie

Den nye bank vil altid stille dig en masse spørgsmål om dig og din familie. Du kan derfor forberede dig på det ved at skrive en lille smule om dig selv.

Beskrivelsen skal blot være en lille fortælling om, hvor mange I er i familien, hvor gamle børnene er, og hvad I laver.

Ingen kaffepletter og røglugt

Når du afleverer dokumentationen til banken, så saml alle papirer pænt og ordentligt i en mappe. Det giver et dårligt indtryk af kunden, hvis der er gamle kaffepletter på lønsedlerne, eller hvis hele bunken lugter af cigaretrøg.

Hvis du har en økonomi, som lige er på grænsen til, at banken vil have dig som kunde, kan et dårligt indtryk i sidste ende være afgørende. Bankerne vil dog altid gerne have kunder med en sund økonomi.

Hastighed afhænger af den gamle bank

Når den nye bank har godkendt dig, og du har skrevet under på en overførselsanmodning, sker resten af sig selv.

Den nye bank kontakter den gamle og sørger for, at dine penge bliver flyttet. Hvor hurtigt, det sker, afhænger af, hvor hurtigt den gamle bank behandler dine papirer. Det tager oftest omkring halvanden måned inden det hele er på plads.

Dog kan man næsten altid med det samme gå i gang med at bruge sine kort i den nye bank, indtil alt det andet er på plads.