BøgerBøger / Se hele temaet
Samvirke samvirke@fdb.dk

Supermarkederne skovler bøger ud

Danskerne er blevet glade for at købe bøger i supermarkederne. I begyndelsen af 2011 overhalede supermarkederne for første gang boghandlerne, når det gælder antallet af solgte, skønlitterære bøger
Af Kristian Herlufsen | Foto: Colourbox | 16. august 2011
Supermarkederne sælger nu flere krimier og romaner end boghandlerne

Populært at købe bøger og dagligvarer

En cola og en krimi. Danskerne køber flere og flere bøger i supermarkederne, og i 1. kvartal i 2011 solgte supermarkederne for første gang flere bøger i kategorien skønlitteratur end boghandlerne. Det viser statistik over det danske bogsalg, som Forlæggerforeningen har offentliggjort.

1,2 millioner romaner og krimier kørte forbi scanneren i et supermarked i årets tre første måneder – samlet på alle kategorier af bøger havde supermarkederne en fremgang på mere end 50 procent i forhold til samme måneder året før. Omvendt solgte boghandlerne lidt færre bøger og havde en nedgang i salget på cirka 6 procent.

Boghandlerne er stadig danskernes foretrukne indkøbssted, når det gælder børnebøger, faglitteratur og skolebøger.

Billigere bøger

Enten er bøgerne generelt blevet billigere eller også foretrækker danskerne bøger på tilbud. Salget i supermarkederne steg med næsten en tredjedel – men selvom der er solgt i omegnen af 34 procent flere bøger, så har kunderne kun betalt 20 procent mere for læsestoffet.

Kommenter artiklen

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
Forbrug/Tema

Temaet  Bøger