BøgerBøger / Se hele temaet
Samvirke samvirke@fdb.dk

Supermarkederne skovler bøger ud

Danskerne er blevet glade for at købe bøger i supermarkederne. I begyndelsen af 2011 overhalede supermarkederne for første gang boghandlerne, når det gælder antallet af solgte, skønlitterære bøger
Af Kristian Herlufsen | Foto: Colourbox | 16. august 2011
Supermarkederne sælger nu flere krimier og romaner end boghandlerne

Populært at købe bøger og dagligvarer

En cola og en krimi. Danskerne køber flere og flere bøger i supermarkederne, og i 1. kvartal i 2011 solgte supermarkederne for første gang flere bøger i kategorien skønlitteratur end boghandlerne. Det viser statistik over det danske bogsalg, som Forlæggerforeningen har offentliggjort.

1,2 millioner romaner og krimier kørte forbi scanneren i et supermarked i årets tre første måneder – samlet på alle kategorier af bøger havde supermarkederne en fremgang på mere end 50 procent i forhold til samme måneder året før. Omvendt solgte boghandlerne lidt færre bøger og havde en nedgang i salget på cirka 6 procent.

Boghandlerne er stadig danskernes foretrukne indkøbssted, når det gælder børnebøger, faglitteratur og skolebøger.

Billigere bøger

Enten er bøgerne generelt blevet billigere eller også foretrækker danskerne bøger på tilbud. Salget i supermarkederne steg med næsten en tredjedel – men selvom der er solgt i omegnen af 34 procent flere bøger, så har kunderne kun betalt 20 procent mere for læsestoffet.

Mere om bøger

Kommenter artiklen

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
Forbrug/Tema

Temaet  Bøger