JulJul / Se hele temaet
Samvirke samvirke@fdb.dk

Gaver i sidste øjeblik

Danskerne er lidt sent på den med julegaveindkøbene. Især mændene venter til lige før jul
Af Bente Schmidt | 1. december 2008
Hvis du hygger dig med at kigge på fortravlede julehandlende, der haster af sted for at nå at købe julegaver inden butikkerne lukker den 23. december, så skal du tage en tur ned ad Strøget.

Det er nemlig her, de primært befinder sig. Og langt de fleste af dem er mænd i 30’erne. Det viser en undersøgelse Zapera har lavet for Samvirke.

Halvdelen af de adspurgte svarer, at de køber deres julegaver i de første 14 dage af december. Det er især de unge mellem 18-29 og mennesker over 60, der er ude i god tid.

Undersøgelsen viser også, at kvinderne får købt deres julegaver i god tid i forhold til mændene. Dobbelt så mange kvinder som mænd har overstået juleindkøbene før 1. december. Dobbelt så mange mænd som kvinder venter med at købe julegaverne til den sidste uge før jul.  

Der er ikke de stor regionale forskelle på, hvornår gaverne bliver købt. Dog er der en tendens til, at borgere i Storkøbenhavn venter længere med at få gaverne i hus end folk fra Sjælland og øerne. Jyderne er dygtigst til at få overstået juleindkøbene før december starter.

Hos Magasin mærker man ikke noget til, at der skulle være forskel på indkøbsmønsteret mellem landsdelene.

»Vi får rigtig travlt fra uge 50 og så frem til juleaften. Og det gælder uanset om det er i København, Århus eller Odense. Der er i øvrigt ekstra travlt om søndagen,« siger Frederik Nielsen, HR direktør i Magasin.

Forbrug/Tema

Temaet  Jul

Artikler