FiskFisk / Se hele temaet
Samvirke samvirke@fdb.dk

Dét betyder MSC-mærket på fiskepakken

Havets fiskeressourcer er pressede og mange vælger derfor at handle bæredygtigt, når menuen står på vildtfanget fisk. Vil du også tage afstand fra overfiskeri og udryddelse af arter, så vælg fisk fra køledisken med det blå MSC-mærke på emballagen. Læs her, hvad MSC-mærket konkret står for.
Af Louise Skøtt Gadeberg | 22. februar 2011

MSC bygger på følgende principper

  • Fiskeriet skal udføres på en måde, der ikke fører til overfiskeri.
  • Fiskeriet skal udføres på en måde, der ikke fører til nedfiskning af den udnyttede art.
  • For de arter, der er nedfiskede, skal fiskeriet udføres på en måde, der fører til genopbygning af arten.
  • Fiskeriet skal udføres på en måde, der bevarer havets økosystem, dets funktioner, struktur og diversitet.
  • Fiskeriet skal være underlagt et effektivt forvaltningssystem, der respekterer lokale, regionale og internationale love.
  • Fiskeriet skal være underlagt standarder, der sikrer langsigtet udnyttelse.

Historien om MSC

  • MSC står for 'Marine Stewardship Council'.
  • MSC blev etableret i fællesskab af Unilever og WWF i 1997.
  • I 1999 blev MSC en selvstændig organisation.
  • Der findes i dag flere hundrede produkter på hylderne i supermarkeder i fx USA, Tyskland, England og Sverige.
  • I Danmark bliver MSC også mere og mere udbredt.
  • MSC belønner bæredygtige fiskerier ved at give dem lov til at bære det karakteristiske ‘blå MSC-logo’ på det færdige produkt.
Mad/Tema

Temaet  Fisk