KålKål / Se hele temaet

Hvorfor bliver kål bitter?

Spørg os om mad og ernæring
Jeg spiser ofte råkost med strimlet hvidkål og strimler derfor store mængder ad gangen. Jeg opbevarer det på køl i en plastikpose men alligevel får kålen en bitter smag allerede dagen efter. Kan det undgås?
Maia Lindstrøm Sejersen, Horsens - 1. juni 2007
Svar fra Winnie From Thesbøl:
et kålhovede

Måske er vand løsningen for dig. Hør bare: Hvidkål indeholder nogle bitre smagsstoffer, som frigøres, når kålen snittes. Mængden af disse bitterstoffer er forskellig fra sort til sort. Hvidkål, der skal spises rå, skal helst være fra en sort med et mindre indhold af disse bitterstoffer.

Det har man svært ved at finde ud af som forbruger. I det enkelte hvidkålshoved er der også forskel på indholdet af disse bitterstoffer. De inderste blade og stokken indeholder mest, de yderste blade mindst.

Bitterstoffet opløses delvist i vand, så hvis du skyller din snittede hvidkål, drypper den godt af og kommer den i en plastpose, skulle noget af problemet være løst. Ellers er der ikke andet at gøre end at snitte en ny forsyning hver dag.

Winnie From Thesbøl

Winnie From Thesbøl er mad-, måltids- og husholdningskonsulent og cand. pæd.

Mad/Tema

Temaet  Kål

Opskrifter

Kommenter artiklen

Hvorfor bliver kål bitter?

Send dit spørgsmål til os

Er der noget, du undrer dig over, er det svært at se, hvad der op og ned i junglen af forvirrende ernæringsbudskaber, eller er der ting i dit køkken.
Send dit spørgsmål her