HundHund / Se hele temaet

Kommentarer til galleriet

nødder

Det er godt, min hund ikke ved, at nødder er giftige.
Hun er nu næsten 9 år og har hele sit liv haft det rigtig sjovt med at få lov til selv at knække hassel- og valnødder i sæsonen.
Hun har aldrig været syg af det.

Mvh Charlotte Valløe

- C Valløe - 2. nov 2011 12:11

Hund

Jeg har en hund som er 13 år gammel(frisk som en havørn)har alle dage spist nødder ,vindruer appelsiner og meget andet forbuden frugt.
Chokolade er hun vild med.Det båbe lys og mørk.Hun er ikke overvægtig.

- Anonym - 2. nov 2011 12:41

Nødder skader leveren

Måske ser jeres hunde ikke syge ud - deres lever er med garanti skadet, hvis den spiser nødder - så spar din hund for smerter - og spar 100% på nødderne....
Det svarer jo til at høre en ryger sige at de aldrig har taget skade af 80 cigaretter om dagen i 45 år..... beklager - du HAR taget skade..... en hund har ikke det valg - vær klog og omsorgsfuld på dens vegne - i stedet for ignorant....

- Anonym - 2. nov 2011 15:20

.

.

- Anonym - 3. nov 2011 20:09

Æbler og løg

Noget var velkendt - men at æbler og løg er farligt er totalt nyt for mig... har haft hund i mange, mange år. Ups! vores hund spiser ofte rester, når der er børn i huset er der jo ofte lidttilbage på tallerkenen og der er jo løg i både frikadeller, millionbøg og meget andet... er der nogen der ved om det kun er rå løg eller også når det er kogt eller stegt mad?
Og æbler.... hunden vi har nu, stjæler nedfaldsæblerne og æder dem og har gjort det i de 8 år den har levet... vi forsøger godt nok at sætte en stopper for det, men det har mere været fordi vi vil godt bruge æblerne selv og det er ulækkerts at have halvgnavede æbler liggende rundt omkring, men at det er farligt... that's new - så skal den holdes væk fra haven om efteråret, det bliver svært! Måske skal den have lov at have den last... :(

- Inger - 4. nov 2011 10:02

Vindruer

Hold da op, ja det med vindruerne, er måske rigtigt for nogen, Jeg havde en Schotties der blev 15 år gammel, jeg skulle spise vindruer i smug:) Men jeg kunne ikke ikke da den altid var på vagt:) Den spiste dem næsten hver dag/ blommer spiste den også,men ikke dem der havde ligget på jorden for længe:) næh den skulle have dem når jeg havde plukket:) friske frugter var bedst. Min gammle schæfer ja den stjal appelsiner og gik under bordet og skrællede dem selv haha........... Men ja jeg er sikker på man skal passe på. Min hun en Bomulds. Den får ikke disse forbudene frugter, da vi nu ved det, Men desværre ved den ikke at den, skal lade lakridsen være i skålen:) Rigtig god dag til alle.
Mvh Ilse Bech.

- ilse nielsen - 4. nov 2011 11:44

Tomater

Ja tomaterne, det er nyt for mig. Jeg vidste godt nogle af tingene der er opremset. Mine små vovser får nu ind til flere tomater, samt agurker i drivhus tiden. Ja alt det rå, frugt og grønt, lige på nær gulerødderne, så er det lige som at give slik til børnene. Jeg har nu aldrig problemer med de symtomer der er beskrevet.

- Inge - 9. nov 2011 12:37

Puha... når jeg laver et

Puha... når jeg laver et hurtigt estimat over hvad min 10½ år gamle Golden Retriever har nået at konsumere af æbler, rosiner og vindruer
gennem årene, må jeg græmmes... Næsten utroligt at hun stadig lever:-0 Og jeg som troede, at frugten ville være god for hendes helbred istedet for diverse hundekiks - hvilken ravnemor jeg har været!

- Ziggis mor - 11. nov 2011 18:41

Tomater og æblekerner

...var nyt for mig (og hunden elsker begge dele). Resten vidste jeg godt (og løg er forbudt hvadenten de er rå eller tilberedte - og det gælder også hvidløg). Jeg forstår det sådan, at hunde godt må få æbler, bare ikke skroget.

Mvh Dorthe

- Dorthe - 13. nov 2011 19:43

Hundens "fy ting"

Kære Samvirke
Tak for informationerne om hvad hunde ikke kan tåle.
Jeg blev meget meget klogere! Tak
VH
Lene

- Lene - 7. dec 2011 16:51

giftigt for hunden

nogle af de nævnte ting er da nærmest umuligt at holde væk fra hunden, når den færdes i haven, der er jo både æbler, blommer og nødder som den spiser med stor velbehag. Den første hund blev 15 år, den næste 13, den nuværende gamle er 14½, mens den unge er godt 1 år, så det, den selv finder, ja det er jo så altså bare ærgerligt, men den skal altså have lov at færdes i haven uden konstant opsyn.
bedste hilsner
Lone Hansen

- lone hansen - 8. dec 2011 00:38

Goftigt for hunden

Jeg kan simpelthen ikke forstå at man kan finde på at skrive at fordi man har haft en hund som er blevet ældre inden den døde så kan hunde bare fortsætte med at spise de pågældende ting. Fordi man ikke gider at beskytte sin hund bliver de pågældende ting ikke mindre giftige for hunden. Man har som hundeejer pligt til at sikre at sin hund ikke får ting den ikke kan tåle. Det gælder også i haven. Man kunne jo sætte hegn op. Det er ikke blommer og æbler de ikke kan tåle men kerne og sten fra æbler og blommer som indeholder gift. der er hunde der dør meget unge af at spise de pågældende ting og de dør under store lidelser. Gider man ikke sikre at hunden ikke spiser ting som er farlige for den så bør man nok ikke have hund

- Helle - 9. dec 2011 09:54

Åh, nej - suk man bliver så træt

Suk - jeg tror faktisk at jeg har læst artikler der er mere hysteriske end denne - men det er ikke mange!
De fleste af tingene står der jo ikke er ligefrem dødsensfarlige for hunden - blot at de kan blive syge!
Jeg har haft hund de sidste knap 10 år, han lever af hjemmelavet kost da han er allergiker og ikke tåler tørkost. Han spiser fro og glad flere slags grøntsager hver dag, og det gælder også tomater og løg. Det der er tankevækkende er, at min dyrlæger der ved hvad han lever af, ALDRIG HAR ADVARET MOD NOGEN FORMER FOR GRØNSTSAGER! Jeg vil bestemt tro at en almindelig god dyrlæge naturligvis liiige ville nævne hvis f.eks. tomater er NO-GO.Det samme gælder med frugt, som jeg er blevet anbefalet at bruge som belønning for at passe på vægten (han er kastreret).

Når det så er sagt, så skal man da bare bruge sin sunde fornuft, og selvfølgelig prøve at ungå at hunden guffer kaffegrums og blomsterløg. Bliver din hund syg af almindelige fødevarer, så lad da bare være med at give den det igen!
Lad hunden smage en enkelt vindrue og se om maven holder til det, og ofte holder dyr sig i øvrigt fra ting de tidligere er blevet syge af...

- Rikke - 9. dec 2011 10:43

Er vi ikke enige om at hunden

Er vi ikke enige om at hunden ned stammer fra ulvene :-/ jeg er rimelig sikker på at de i naturen ville spise det føde der er. Lidt svært at støvsuge sin grund for nødder :-)

- Michael Sund - 10. dec 2011 17:48

hysteri

jeg er ikke et sekund i tvivl om at disse fakta er sande - til en hvis grad- jeg bor i et hjem med en dyrlæge, hvilket hun har været i ca 30 år. vi har 3 store hunde og har altid haft hund de bliver i snit 10- 14 år gamle. de får ikke chokolade da det faktisk er meget skadeligt men ellers spiser de det de vil - det vi giver dem og det de finder i haven.

og vi har så absolut ikke oplevet NOGEN af de symptomer denne artikel nævner og ingen af vores hunde har smerter eller haft smerter da de døde. det er muligt at nogle hunde kan være overfølsomme overfor stofferne i disse madvarer, men hvis det er tilfældet har du nu chancen for at være opmærksom og holde dem fra det.

og mit grundlag for dette er, at en dyrlæge om nogen burde vide hvad dyr kan tåle og hvad de bliver syge af + spotte når de er syge!

og noget der undrer mig..i nævner selv at i gladeligt har ladet jeres hund spise af diverse af disse "skadelige" madvarer uden at bemærke nogen skade på hunden - har i tænkt på at det muligvis var fordi hunden IKKE har taget skade?

stop hysteriet tak

- Anonym - 16. dec 2011 13:18

Dit ansvar

Det er beskæmmende at folk ikke bare kan modtage en, for deres hund, meget vigtig besked.

I stedet for at retfærdiggøre at du har givet din hund ting at spise, der kan være farligt for den - så modtag dog oplysningen, som den er afsendt- at beskytte din hund og brug energien på at give din hund et godt liv, ikke på at retfærdiggøre at du har været uvidende.

- M.V. - 23. dec 2011 16:32

Hund efter rester

Jeg har det indtryk at hunden godt ved hvad den kan tåle, min Dansk/svensk gårdhund fik f.eks her til aften rester fra julemaden, den levnede æbler og lidt rødkål, ellers forsvandt: steg, hvide/brunede kartofler, appelsin, svedsker, hvis den får resterne af en hoddogs spiser den med stor velbehag de ristede løg, brød og ketchup men lader rå løg og sennerp tilbage, den er ikke intreseret i chokolade, vindruer og nødder, men vil godt have pebernøder, brunkager og jødekager, elsker ost men vil ikke spise honning, er også total uintreseret i nedfaldsfrugt,

- Erik Baltzar - 26. dec 2011 01:52

det er bedre at forebygge end at helbrede

det er en undertliglig indstilling at have - det er gået godt i mange år, så ...

En del af det der advares mod ophober sig kroppen og kan med tiden blive livsfarligt.

Better safe than sorry - et rigtig godt motto vil man sine dyr det bedste ...

Iøvrigt havde Den Danske Dyrlægeforening en udemærket side om hvad der kunne give forgiftninger - den kan jeg ikke finde mere.

- Lis Dahlstrøm - 7. jan 2012 14:31

ikke trørt hundemad

jeg har haft 9 puddel melle 13-17 år og de har altig får tørt hundmad
og har altid haft lopper og altid skylde have ders tænder gjort ren ,komme til dyrelæge hver år og fik et ok hver år
jeg give den grønsager og kød hverdag ,,
og de får risgrød og en varmt frikadeller med løg og de får hvid løg en gang om uge ,og jeg bage småkage til dem ,jeg har også arbret 40 timer uge,og passe gård ,
jeg tro dyrelæge de sætter ders penge ind på de pose of hundmad og så siger det er så godt for vors elske hund ,,tænker på hund vil også have nogle anden at sprise hverdag tænke hvis jeg sæt en pose på dit bord hverdag og du skal være så glæde for øv øv øv øv ,
jo jeg elsker min hund ,,og vil gøre alt dem ,,men dejlig mad vi de også have, vil passe på dig velkomme hunde i danmark

- leila burke - 13. jan 2012 01:21

Hundemad

-Har haft hund/hunde siden jeg som 5-årig fik en bastard af mine forældre. De er alle blevet tussegamle og ingen har lidt af sygdomme af nogen art. Den sidste, som faldt for udløbsdatoen var en D/S gårdhund på 19. Hendes søn er nu 12 men ser ud og opfører sig som en unghund. Jeg har også haft Ulvehund, Riesenschnautzer, Maremma og nu en labrador, som alle har været gamle og mætte af dage, når vi har taget den sidste tur til dyrlægen.
Alle hunde har KUN fået tørfoder, en tyggepind eller et kraftben i ny og næ. De har jo nok gnasket ét eller andet i sig i løbet af et langt liv, men det har været hvad de måske har fundet i haven, i skoven eller på stranden.
Dette har yderligere den fordel, at jeg ALDRIG har ejet en hund, der tiggede!
At hunde bliver lykkeligere af at blive fodret med alskens menneskegodter, er i mine øjne det rene pladder - og et udtryk for menneskeliggørelse af vores dyr, eller overførsel af egne behov til dyret!
SÅ: Menneskemad til mennesker og hundemad til hunde. Vi spiser jo heller ikke hundemad - vel:-)
Charlotte

- Charlotte - 19. jan 2012 16:38

Stop nu en gang

Vi har haft jagthunde i 19 år nu. De har bestemt ikke hørt at frugt ikke er godt. Når tiden var og frugterne blev modne i haven, kan de guffe i sig af dem. Æbler - pære - blommer - kirsrbær, alt skal spises og kan de ikke nå dem kunne de da lige ryste med en gren.De elskede appelsiner og mandariner. Jeg ved ikke om hunde lære hinanden at spise frugter, men alle vores gør det. Ham vi har nu er ikke vild med frugt og så kan han da bare lade være med at spise det, længer er den ikke. Vores dyrlæge har aldrig sagt det var usundt for hunden og den kunne blive syg af det. Men det er vel med dyr som mennesker, vi kan ikke alle tåle det samme. I naturen spiser dyr jo heller ikke det de ikke kan tåle. Vi har ikke "givet" dem frugt i haven, de har selv taget, vi har ikke sagt nej.
Dyr skal også have varieret kost og ikke kun tørkost.

- Anne Iversen - 30. jan 2012 10:13

Vil bare lige sige, da mange

Vil bare lige sige, da mange af jer siger åh nej vi har givet vires hund æbler.
Æbler er sundt for hunden, det er kun kernerne de ikke kan tåle, så hvis man tilbereder frugten korrekt er den sund for hunden...
Jeg har nemlig lige købt en bog om hunde mad, og der står at æble og gulerødder er meget bredere for hunden end mange af de guffer man kan købe og give hunden :)

- Anonym - 4. feb 2012 19:00

Chokolade

Jeg gav min hund på et tidspunkt op til flere gange chokolade og bemærkede at han kom til at ryste efter at have spist det. Min søn gør mig en dag opmærsom på problemet og viser mig en dag noget på nettet som dokumenterer chokoladens giftighed for hunde, men ved ikke om løg som er tilberedte er giftig også, min hund spiser frikadeller hvor der er løg i, er det giftig for ham?

- Anonym - 11. feb 2012 15:51

Tror altså også der er

Tror altså også der er forskel på hundrace, men utroligt chokolade ikke er med, men giv aldrig en gravhund chokolade, det er gift for den.

- T. Wriedt - 12. feb 2012 14:06

Chokolade

Chokolade..... det må jeg vist huske næste gang hunden tigger ved bordet.. har altid fået det og den er frisk som en fisk...der er så mange myter som slet ikke har hold i virkeligheden... men bare noget folk tror......

- Jan - 14. feb 2012 07:35

Hvidløg

Så vidt jeg kan se er det ikke nævnt i selve teksten, men en anden læser skriver at det også er en no go for hunden... Det håber jeg så foderproducenterne har heelt styr på for der er hvidløg i min hunds foder.;-) Meen det er jeg nu også helt sikke rpå at de har.:-D

- Anonym - 18. feb 2012 00:12

Chokolade

Vores ene hund, som er kronisk sulten, spiste en pose god chokolade vi havde glemt på sofabordet - den blev meget syg - kunne ikke rigtig støtte på benene og rystede over hele kroppen - heldigvis gik det over efter et par timer, men vi passer på med at glemme chokolade fremover!
Ellers har jeg god erfaring med at give frugt og grønt som snacks i stedet for diverse tyggeben.

- Marianne Hauge - 2. mar 2012 16:17

I l997 var vores hus fuld af

I l997 var vores hus fuld af lopper og hunden hade også benorm de var ikke til at komme af med, så blev vi enni om at prøve hvidløgpulver
og siden har vi ikke haft problemer med det

- Lynge Juul - 3. mar 2012 15:36

Nødder og gulerødder.

Vores dyrlæge har sagt at hun de må ikke spise skaller fra nødder. Dyrlægen har haft hunde inde og opererede dem. nøddesksller kan ødelægge tarmene på dem.
Men derimod må de gerne få gulerødder. vores hund sætter sig foran kølesksbet når kl. er 12. så vil den gerne have gulerod
V.H. Charlotte Treu

- Charlotte Treu - 3. mar 2012 19:11

Blommer

Vi har et blommetræ i vores have, og vores hunde spiser alle de blommer, de kan komme til. Stenen ryger også somme tider med ned og det har de aldrig taget skade af.
Vi har også tre nøddetræer, og når nødderne bliver modne og falder end om efteråret, så knækker hundene nødderne med tænderne og spiser kernen. Det har de heller aldrig taget skade af.
De spiser også nogle gange de nedfaldne æbler, hvis ikke de er blevet dårlige. Igen, der har aldrig været problemer med dem.

- Mie - 30. mar 2012 10:26

Chokolade og frugt til hunden

Mine bedsteforældre havde en gravhund, der blev 18 år. Den fik hver dag 2-3 stk mørk chokolade (ca. 1/4 plade)og dens mad var den samme som de spiste. den var aldrig syg.

I dag har jeg selv en. Den får chokolade i meget begrænsede mængder og aldrig mørk. Den har aldrig været syg af det, men vi passer alligevel på med det.

Den elsker frugt specielt vindruer og æbler. Vindruer deler den altid med mig da det sviner for meget med hele, så der får den aldrig kernerne. Men æblerne vil den helst have hele, som den så bærer rundt i stilken lidt inden den spiser hele æblet undtagen stilken.

Den vil også gerne have rosiner og nødder og er aldrig blevet syg af det.

Den elsker gulerod, agurk og kartofler, som den selv kan finde på at hugge hvis der står en pose i hundehøjde.

Derimod får den aldrig noget med tomat og hvidløg i, da den smagte på det som hvalp, hvorefter den kastede op.
Rå løg vil den ikke spise, måske fordi den instinktivt ved de er giftige men tilberedte som ristede løg og bløde løg spiser den gerne.

- Anonym - 9. apr 2012 15:10

Må-må ikke spise!!

Det kan da undre mig også i den grad, at når folk anskaffer sig en hund, så må de da sætte sig ind i, hvad det indebære, det være sig også, hvad den må spise. Det nemmeste er nok, at tale med sin dyrlæge, når man alligevel skal have hunden vacineret.Giv den et godt tørfoder,f.eks Royal Canin eller Hills produkter. Det er dyrt, men man er tryg ved at vide, at det den får, indeholder alt hvad den har behov for. Alt det der med , hvad den ene ejer har givet sin hund at spise, og en anden har hørt at det er på listen over forbudte emner for hunden. Vi er på nr 7 gravhund, så lidt ved jeg da om, hvordan deres adfærd har været med hensyn til div.spiselige sager, som de kunne lide. Jeg havde en, han kunne næsten stå på hovedet, for at få chokolade, småkager, en anden åd alle mine ærter i haven,rå kartofler har der vist også røget nogle stykker af, når den kunne se sit snit til, at få fat i spanden med dem. Men de har overlevet alle sammen. Og hende vi har nu, er så kræsen, så der er ingen fare for, at hun kommer galt afsted. Det eneste Jeg har været hysterisk med er ben fra svin, kylling, lam,disse ben splintrer og kan i værste fald perforere tarmen på hunden.Jeg ville nok heller ikke lade mine dyr æde nødder med skal på,der kunne mugligvis opstå samme problem, ide skaller bliver skarpe, når de bliver knækket.
PS: De mennesker, som skriver om huset + hund var fyldte med lopper,har jeg ved gud ike meget til overs for. De kunne aflægge apoteket et besøg for at få et middel mod lopper, men i det her tilfælde, hvor hele huset er fyldt med utøjet, skal der skrappere sager til. De skulle have en utøjsbekæmper til at sprøjte hele huset. For loppernes æg , kan ligge i et halv år, for så at blive klækket.Og stakkels hund. Den må da virkelig have lidt. Og så får de den geniale ide, at bruge hvidløgspulver!! Gad vide hvor lang tid lopperne har haft til at forøge bestanden!! De må da have brugt flere sække med pulveret,. Det er så dumt, at man tror det er løgn!:)

- AnonymInger-Lise Jørgensen - 20. apr 2012 11:33

forkert fodring!

Jeg bliver lige nødt til at komme med en ret så grum hændelse, som en af vores gravhunde var ude for. Det ligger nogle år tilbage,Min mand og jeg skulle på forretningsrejse, og mine svigerforældre skulle passe vores 2 hunde her i vores hjem. Jeg havde givet godt med formaningerom, hvad der var forbudt,at give dem.Og der var lammeben iblandt. Og de havde spist lammekølle, og da der kun var selve benet tilbage, gav han det til hundene. Hvilket resulterede i, at hunden blev dødsyg,de havde telefonnummeret til vores dyrlæge, som de måtte kontakte, og hunden blev opereret kl 23, netop på grund af en perforeret larm, Alt det var jeg ganske uvidende om, men da jeg kom hjem, og så min dejlige hund med sting på bugen, så kan det nok være, at svigerfar fik en ordentlig omgang, og så fik han fornøjelsen af at betale regningen.Det var til week-end takst.! Så lad være med det, En okse knogle er ok. Den kan de have længe, selllllllvom der ikke er en trævl kød på!!

- inger-Lise Jørgensen - 20. apr 2012 11:59

Chocolade er farligt

Det er direkte dumt at give hunde chocolade. Det er meget farligt og hunden kan dø af det. Hvidløg har til gengæld ikke den samme skadelige virkning som løg og kan med fordel bruges som et naturligt middel til at bekæmpe lopper og tæger.

- Ann Louise - 20. jun 2012 10:30

Mad

Nogle af jeres kommentarer er dumme hvorfår lege russisk rulette med jeres hund liv ?det svare til jeg spiser 30 panodiler det kan være jeg kan tåle dem ,men en anden dør af det antal ,hvorfor forsøge sig frem når man ved de ting er giftige for hunden så lad dog vær med at give dem det.

Nogle læser artiklen forkert de må gerne få æbler, kirsebær og blomme bare ikke stenen

- Lena - 14. jul 2012 16:54

fortryder det

da jeg var lille, kunne jeg huske at jeg gik til en kiosk og købte chokolade til mig selv. da jeg var på vej hjem fik jeg øje på en hund og gav den chokolade. måske fordi jeg troede den så sulten ud.
jeg fortryder at jeg gav ham det. måske er hunden død nu, men jeg var så lille

- Isabella - 29. jul 2012 04:52

hund

Hej

Jeg har en border,,,den kastede op og der var nogle blommesten i.Jeg sagde til min datter ,hun ike måtte gi' den blommer.Det gjorde hun heller ik'.....den hopped selv op efter dem ,hmmmm tænkte jeg indtil dagen efter.Ganske rigtigt den hoppede dælme selv op og tog blommer.Sæsonen for svedskeblommer er heldigvis snart slut,,,,men så har vi et victoriablommetræ,,,,,,,,,,,

- bettina - 22. aug 2012 08:18

Gravhunden

Skal lige siges at vores elskede gravhunds mave, ikke forstår hvad der er giftigt! Det har spist en hel tygggegummi pakke, det burde den ikke kunne tåle, da der er det er sukkerstof i, som bliver nævnt. Heldigvis er der ikke nogle tegn på forgiftning.
Hun har også valgt at spise en hel pakke pålægschokolade... Heller ikke noget der.. Andet end at hun havde virkelig meget krudt i røven bagefter.
Men kogte kartofler kan hun ikke tåle..
Vi prøver virkelig alt hvad vi kan for at hun ikke spiser disse ting. Men hun er en hund, og vi kan jo ikke bare spærre hende inde hele tiden. Men gravhunden er sejlivet. Og det er jeg glad for!!

- Celine - 23. sep 2012 22:26

hvad hunde ikke må få

Altså kære venner
hunden er en gammel en - den har eksisteret i mange tusind år og der var der hverken fuldfoder eller andet.

men der er mange der skal leve af industrien med hundemad.
Hunde kan sgu tåle næsten alt hvad vi spiser - og dermed basta .

- lars ole - 26. sep 2012 12:07

chokolade

Isabella - hunden dør ikke af et stykke chokolade
det har min hund tit fået - man skal bare ikke fodre den med det.

Min gamle hund stjal 3 pakker a 500 g chokolade - den fejlede intet derefter - men det gjore jeg - for jeg blev lidt vred -griner-

- lars ole - 26. sep 2012 12:10

hundens spisevaner

jeg giver min hund tørkost af anerkent mærker samt lidt kød af det vi spiser og en rundtnum rugbrød med leverpostei og leverpostei er han meget glad for.

- kirsten hass - 3. okt 2012 10:16

Mad

Jeg kan ikke se nogen grund til at denne artikel skulle skrives.

Det er jo bare og giv hunden det man har lyst til og selvfølgelig holde lidt øje med hvad den kan tåle og ikke kan tåle.
Jeg har levet med hund hele mit liv og de har fået alt lige frå salat til chokolade og der er intet sket.

Men som der var en som skrev tidligere, at hunde nedstammer fra ulve, og da ulve er vilde, tror jeg egentlig de tager det de kan komme til.

- Michelle - 6. okt 2012 16:18

Hundemad

At mange folk tror, at hunden synes det er kedeligt at få det samme mad hver dag, er noget værre ævl....hunde er ikke mennesker! Da de levede vildt (ulve), spiste de ikke andet end kød og lidt bær. Jeg synes virkelig at man skal passe på med at menneskeliggøre sine dyr. Min erfaring er også, at hunde der får alt muligt menneskemad, tigger utrolig meget!
Min DSG får foderet "Orijens", med 80% kød i. Hun elsker det!

- Jeena - 8. okt 2012 21:39

Meget overraskende

Jeg var noget overrasket over, at man ikke må give sin hund disse madvarer. Det er jo ikke ligefrem madvarer, man normalt tænker på som gift - i hvert fald ikke for os mennesker, som også artiklen siger.

Jeg tænker for øvrigt på, om det samme gælder nogle former for hundemad. Jeg så, at programmet Madfabrikken på DR.dk har et spændende indslag, hvor de kommer ind på netop dette.

- Søren Jensen - 9. okt 2012 13:53

hund og. chokolade

Jeg har haft hund i snart 40 år. Alle mine hunde har fået chokolade men i små mængder. Tænk jer om så tror jeg ikkepå det skader. Den lille jeg har nu på ca 1 år spiser alt, frugt, grøntsager, ja alt som sagt. Til gengæld undrer det mig at kastanjerne ikke er nævnt. Min søns hund døde indenfor 48 timer få han havde spist kastanjerne, så de er nok meget giftige for nogen hunde, for som her er det jo nok som alt andet, nogen hunde kan tåle det andre kan ikke.

- birte - 10. okt 2012 09:09

Min Chihuahua på 7 år.

Hej, jeg er en pige på 12 år. idag vandt jeg i badminton og fejrede det med en chokolade kage. Vi spiste næsten hele kagen, undtagen 1 stykke.
Vi var lidt nedenunder og snakke, og da vi kom op var den væk, fordi min hund havde spist det, for den var den eneste der var heroppe.
Vi er rigtig bange nu, og jeg har taget en pipette med vand i og har fået den til at drikke. Dog er der ikke sket noget.
Der er gået omkring en time nu, og den sover stille. Vi ved ikke helt hvad vi skal stille op. Er der nogle der kan give et råd til hvad vi kan gøre, for at være sikre? Andet end dyrelæge. Skriv til: babetteegede@live.dk

- Babette - 14. okt 2012 21:49

Hundemad.

Lur mig ,om der ikke gemmer sig et par dyr foders fabrikanter eller nogle der ikke ved bedre, der udtaler sig i denne sag ?. Hunde er Ådselsæder , eller skal jeg sige VAR, indtil der var nogle smarte personer der fandt på at lave TØRFODDER til vores kæledyr. Hvornår er der nogle personer med viden om MENNESKE føde, der griber ind og får fjernet alle de giftstoffer der er i VORES mad ? ingen fortæller os når VORES lever arbejder på højtryk på grund af div. tilsætningsstoffer, det nærmeste er at fortælle om passiv rygning eller ligene, intet om osende dieselbiler m.m. Og ingen gør befolkningen opmærksom på, at det er INDUSTRIMINISTERIET der bestemmer hvad vi (måske) kan tåle, og ikke SUNDHEDSMINISTERIET som man (JEG) troede. Utroligt at jeg har overlevet min barndom (årgang 1949) uhyggeligt at mine børnebørn allerede er mere usunde end jeg selv og sørgeligt. Og jeg ELSKER dyr, men ikke det foder de bliver tvunget til at spise, æd dit tørfoder, eller dø af sult. Der var engang, hunden levede af rester fra køkkenet, de hunde så ALDRIG en dyrlæge, og når de var 12-13 år, forlod de stille denne verden.

- Jette Kessler. - 22. okt 2012 16:33

Vi har tre hunde på hhv 6 og

Vi har tre hunde på hhv 6 og 2x9 år (næsten 10). De to tæver på 6 og 9 år er altædende og spiser alt fra gulerødder, kartofler (rå som tilberedt), vindruer, banan, avocado, salat, tomater, tilberedt løg, kage osv. Og fejler absolut intet udover medfødte skavanker. En sjælden gang i mellem får de også chokolade eller nødder, hvis det er røget på gulvet. De får det samme som vi spiser og får altid rester fra aftensmaden, udover tørkosten, og fejler intet... Hanhunden er dig en kræsenpind og spiser kun kød og tørkost ;-)

Det eneste de ikke tåler er ren fedt fx fra et stykke kød, det kaster de op kort efter indtagelse, så det får de ikke.

Så længe hundens mave er vænnet til forskelligt menneskemad fra hvalp, er jeg ganske sikker på at de kan tåle det meste :-)

- Julie - 30. okt 2012 02:20

10 ting hunden ikke må få!

I stedet for denne ørkesløse diskussion, kan man gøre det rigtige, nemlig at fodre med BARF (råt kød). Så får man en glad og tilfreds hund...

- Jørn Hansen - 31. okt 2012 16:03

Tag jer nu sammen hundeejere!!!!

At nogle har været heldige at deres hunde ikke er blevet syge af at spise ting der er pisse usundt for den er kun jeres HELD, og når i finder ud af at det ikke er godt for den (ja man kan alle blive klogere, også dyrlæger, og ikke alting man måske vidste på forhånd) så STOP med at give den det..
Mange hunderacer (f.eks. labrador) er ikke i kontakt med deres indre ulv, de er menneskeskabte racer og nogle har fået evnen til at være altædende selvom det ikke er sundt for dem...
Dertil kan så også nævnes at de ting der er i naturen i de områder der lever ulve med stor sansynlighed ikke er nogen af dem der er på denne liste...
Og for i øvrigt, så tvivler jeg på at en eneste af jer har styr på hvor meget skab og andet godt der kan findes i en ulveflok hvor de enkelte ulve dør før tid..
På enkelte områder kan vores dejlige nussehunde godt sammenlignes med ulve, men der er også RIGTIG mange områder de IKKE kan sammenlignes da vi som sagt har avlet og avlet og avlet løs så udviklingen er endt et helt andet sted end den ville have været fra naturens side..(en pekingeser ville ALDRIG overleve i naturen f.eks)

Ville i også give jeres børn usunde ting hvis de bad om det, nej, der ville i selv lige bruge hjernen en smule, hvorfor så være anderledes med dyrene??

- Ronja - 1. nov 2012 13:03

hunden

nogen af jer lyder lidt sure og sådan noget lad være med det for samvirke prøver jo barte st hjælpe jer og jeres hund[e]. Så enten kan i jo give jeres hund[e] noget af det der er giftig for dem eller i kan lade være det er jo sådan set jeres eget valg men spørger i mig så ville jeg ikke give hunden noget af det der står der er giftigt for en sikkerheds skyld med mindre man kommer til at tabe det og man ikke når at samle det op,den finder det i haven, den går i skraldespanden eller noget andet.fer er i ikke enige eller nogen af jer er at det er dumt at give sin hund det de har skrevet er giftigt for det kan jo være at der er nogen der har en hund der ikke kan tåle det og det behøver ikke at være nogen af jeres hunde.i må gerne kommentere det her men husk jeg har nok ikke lige så meget erfaring som jer andre så husk før du kommentere at det her bare er min mening og at jeg kun er 12 og næsten lige har fået en hund for første gang.

ps:jeg er kun 12 og fik min første hund i maj og jeg vidste ikke det her så det var godt de har skrevet det synes jeg men jeg ved ikke med jer.

- cecilie - 4. nov 2012 12:21

endeløse diskutioner

kan bare ryste på hovedet -- foder man sin hund med en slags foder og undgår aaaaaaaalllllllllllllllttttttttttttt det som der frarådes - hvad er så lige problemet-- mine hunde får kun dyrlægekontrolleret tørkost-- dog af og til lidt æbler, gulerødder og agurk--lidt rå kartofler i meget små mængder (som godbidder) hvilket mine hunde altid har elsket (hundeejer gennem næsten 20 år)-men forarges voldsomt over en hundeejer der på face book der lægger alle de ting ud som er så farlige for de firbenede-- vedkommende har aldrig hørt på andre end sig selv m.h.t. hunde-- denne person har givet sine hunde næsten alt dette-- og fortsætter sikkert -- det hjælper sikkert på samvittigheden -- ikke hundene

- jane andersen - 9. nov 2012 17:14

Uforstående og tak

Meget dejligt indlæg som hjalp rigtigt meget på min viden. Jeg har haft hund hele mit liv som barn, hjemme hos min mor og har nu fået min første hund, som udeboende. Han er otte måneder og der er nogle af de ting som jeg ikke anede at han ikke måtte få, vindruer og nødder, blandt andet. Så jeg er rigtigt glad for det her indlæg og vil selvfølgelig holde mig fra alle de ting som er beskrevet. Tak for et godt indlæg.
Jeg er dog meget uforstående overfor folk som bare har travlt med at fortælle at det har deres hund altid fået og flere af jer lyder ikke som om I tager det til jer, men tværtimod, at I vil fortsætte med at fodre dyrene med nogle dumme og. Nogle tilfælde, livsfarlige ting. Stakkels hunde. Det kan godt være, at det ikke virker til at hunden reagere på chokolade f.eks, som der er beskrevet, men det er jo bevist og jeg vil nødig vide hvordan en hund, der er blevet fodret med chokolade iårevis, har det indeni. Pas på i ikke ligger eget behov over i jeres dyr. Dyr er ikke mennesker. Synes virkelig også, her til slut, at det er stenet at give sin hund chokolade. Hvorfor? Det kan da ikke være hundens behov, igen. Og hvorfor skal hunde have chokolade? Det er slik, det er en mennesketing! Jeg har aldrig og vil aldrig give min hund chokolade eller slik. God weekend :-)

- Sille - 16. nov 2012 23:06

Tak for artiklen..

Først vil jeg sige tak for artiklen, den fortalte i alle tilfælde mig, Et par ting jeg ikke lige har været opmærksom på.
Som så mange andre vi har haft en del hunde. Et par af dem er blevet aflivet p.g.a. sygdom, men vi har aldrig fået at vide hvad sygdommen egentlig skyltes, andet end - tja, vi mennesker får jo også sukkersyge, dårligt hjerte, lever svigt etc. - da hunde jo ikke er mennesker skyldes deres sygdomme jo måske netop, at vi propper noget i dem de ikke lige havde brug for,eller spist, hvis de kun levede "naturligt". Jeg har tit hørt og læst her, at- "Jeg har altid fodret min hund med dit og dat og den lever i bedste velgående". Ja, - men hvis du nu ikke havde givet den dit og dat, - havde den så været friskere, blevet ældre, ikke noget der er til at vide; men -Hvorfor skal ting som ikke er naturlig føde for vovse friste den.- Den er jo også nysgerrig, og følger dig. Hvis dit kropssprog siger at det er godt, tja, så er det måske rigtigt.-Hvorfor ikke bare lade være.
Til et tidligere indlæg, "en anonym der boede sammen med en dyrlæge og vedkommende forstod ikke at der kunne være noget problem i at lade hunden spise hvad der faldt for.Den hjemlige dyrlæge havde jo nok så sagt noget....
Jeg synes så lige at vedkommende bør læse nedenstående:
Forgiftninger hos hund og kat
Advarsel: Oplysningerne på denne side er kun vejledende. Der kan være andre stoffer end de her nævnte, der er giftige. Spørg dyrlægen til råds i alle tvivlstilfælde

Forebyg forgiftninger i hjemmet:

Opbevar al medicin udenfor dyrets rækkevidde
Opbevar medicin til dyr og mennesker adskilt
Giv aldrig et dyr medicin, der er beregnet til mennesker – giv kun medicin der er ordineret af en dyrlæge.
Nogen fødemidler, (f.eks. chokolade, løg, rosiner, vindruer, avocado, nogle nødder, lakrids, fødemidler og slik sødet med xylitol) kan være giftige for dyr.
Nogle planter er giftige, f.eks. liljer, julestjerner og påskeliljer. Hold stueplanter og blomsterdekorationer ude af dyrets rækkevidde og opbevar f.eks blomsterløg forsvarligt.

Hentet fra:
https://www.ddd.dk/dyreejere/goderaadomdyr/Sider/Forgiftningerhoshundogk...

God eftermiddag til alle. ;-D

- Knud - 28. nov 2012 14:48

Altædende hund blev meget syg af rosiner

Vi har en 11 årig flatcoated retriever der virkelig er altædende og i særdeles god form, -stadigvæk. Det meste kan hun tåle, men en gang gik det galt:
For 5-6 år siden gav jeg hende en rosin-bolle uden at vide at rosiner er giftige for hunde. Hun blev meget syg, havde en slag allergisk reaktion med forsnævret ånderør og hævede kirtler. Hendes ansigt var næsten uigenkendeligt pga hævelser. Det var kun fordi hun i tide fik en anti-histamin indsprøjtning at hun har overlevet det.
Vi har aldrig givet hende chokolade, men rosiner & vindruer vidste vi ikke kunne være giftige. Efter denne forskrækkelse checkede vi hvad hunde kan tåle og tager jeg den slags beskeder alvorligt. Der var på det tidspunkt ingen meldinger over løg, så det er jeg nu noget forbavset over at læse. Vores hund får tørfoder nogen gange iblandet rester fra vores mad. Der er naturligvis tit løg iblandt. Hun er aldrig blevet syg, måske skyldes det at tørfoderet altid har været hovedingredienten.

God jul til hund og ejer

- Lisbeth - 14. dec 2012 16:59

Også gift for mennesker

Æbler er en lækkerbidsken for mange hunde... Men at kernerne skulle være slemme, er vel ikke nogen overraskelse... en lille kopfuld til et menneske... lad være, begravelser er dyre..
Stenfrugt? Kirsebær, blommer osv... måske nok noget skadeligt der... men hvordan med, at de passere uden at skallen omkring kernen ikke knækker? jeg tror det..
Mandler er jo sådan set blommekerner... og mandler er sunde... dog skal man ikke spise ret mange bittermandler...
Tobak er ikke nævnt... men sikkert skadeligt.. dog kendte jeg en, der havde en hund, der selv kunne tage piben på bordet.. også en bajer..

Loppemiddel til hunde... noget af det kan slå en kat ihjel...
Hovepinepiller med paracetamol... er dødelig gift for en kat....

De af jer, der giver hunden rester fra bordet.. ikke noget ondt om det.. men har du anvendt tandstikkere.. så skal de ALLE fjernes fra de rester... De moderne dobbeltspidsede kan sætte sig på tværs i tarmen og perforere denne... og kan ikke ses på røntgen... også farligt for mennesker..

- Leif - 23. dec 2012 14:29

Chokolade

Min Pharaoh Hound har sgu tit slugt en hel plade chokolade, hvis jeg ikke lige har fået den lagt væk. Og hver gang jeg spiser æbler får han skroget og vi deler da tit en bakke vindruer.
Han er nu 12 år og har aldrig fejlet det mindste. Min dyrlæge siger at han har et helbred som en prof. sportsmand.
Så mon ikke jeres påstande er vildt overdrevne.

MVH Michel

- Michel Nielsen - 24. dec 2012 01:48

and

hej jeg har ladet mig fortælle at der er en skadelig bakterie i andefedt,som hunde og måske katte ikke kan tåle. vh tommy.

- tommy jørgensen - 26. dec 2012 14:10

Hvem er tørkost godt for

Tørkost er godt for dem der tjener på det. Kød ris og grøntsager, kogt uden salt, er god hundemad.
Det koster mere end tørfoder; men han skal have det bedste.

- M Mortensen - 28. dec 2012 04:16

min hund har spist nogle af mine gravidtet vitamin piller !!

hej alle sammen .
jeg ved ikke lige hvad jeg skal gøre . altså hund har spist noget af de piller mod gravidtet. og ved ikke om det er fordi hun er kommet i løbetid siden der er lidt blød i hende tis. og hun tisser rigtigt meget. ?

- Chabrina - 30. dec 2012 00:15

Tag det nu seriøst

Jeg kan blive helt irriteret over at se folk som er ligeglad med at deres hund får chokolade osv og de ikke tager disse råd seriøst. Jeg har været så uheldig, den ene dag ved at min hund havde spist 1 valnød! Inden for en halv time begyndte min hund at reagere kraftigt ved at blive sløv og få meget høj feber..
Heldigvis for min dyrlæge fik hun, ham reddet.. Men jeg synes bare at man kan følge disse råd, for man ved aldrig om det går galt.. Hvorfor ikke bare droppe det chokolade og stik hunden en godbid eller et ben istedet..
God dag til jer alle :)

- Sandra - 31. dec 2012 04:21

Ribbenssted

Hej

Jeg vil blot høre om nogen har erfaring med at give deres hund et ben fra en ribbenssteg ?

Vi har en hvalp på snart 4 måneder ( chihuahua / malteser blanding)
og jeg tænkte at det kunne være dejligt for ham at gnave lidt i ?

hilsner christina

- Christina - 5. jan 2013 17:10

Det er jo ikke idioter der skriver hvad de ikke kan tåle

Hunde må godt spise frugt, men må dog ikke få kernerne.. Derfor må en hund gerne få frugt, dog ikke kernehuset ligesom de gerne må få vindruer hvis de bare er kernefri.. Og ja, den er god nok, de har mulighed for at få nyresten så lad nu være med at servere druer med kerner.
En hund må ikke få chokolade, da chokoladen indeholder samme stoffer som i kaffe, som ved for store mængder kan føre til døden. Dermed kan en hund godt klare at spise chokolade, men det er dog stadig utroligt belastende for hundens lever og krop generelt. Så hvis du for alvor vil være sød overfor din hund så lad være med at servere chokolade. Og hvis du insisterer på at den skal have chokolade, kan man rent faktisk købe hundechokolade som stadig ikke er godt for den men som dog ikke er lige så skadeligt.

- Morten - 19. jan 2013 12:54

Rolig nu

Der er altid nogen som er bedrevidende...eller?
Der er meget stor forskel på hunde, jeg har haft hund siden jeg var dreng, og ingen af hundene hverken var ens eller ku li det samme.
Dog blev ingen af dem nogensinde syge.
Eks. har jeg pt. en Labrador på 8 år, han bruges til jagt, undervisning og sweissarbejde. Han har nøjagtig ligeså meget energi nu som han havde da han var "ung". Han er altædende, stjæler æbler direkte fra træet, blommer kartofler kogte/rå, han får tørfoder, det allerbilligste man kan købe, lidt rester fra vores bord, okseben har han altid 4-5 stykker liggende af, lidt griseben kogte/rå,og kyllingskrog. Han har aldrig fået nødder, chokolade. Han går uden om løg/hvidløg, og er sindssyg glad og arbejdsom, han elsker at hjælpe og gøre tjeneste. Så man kan ikke generalisere hvad de kan tåle og ikke tåle, bortset fra det som er direkte giftigt, så er du i tvivl så lad være med give den det.

- Brian - 27. jan 2013 17:40

Moderne hunde

Som det jo klart fremgår så er der mange forskellige opfattelser og oplevelser.
Jeg har hørt følgende.
Ulve og vildhunde eller hunde der har en kost hvor de spiser alt, har en mavesyre der gør at de opløser og tåler næsten alting. Imodsætning til hunde der får en ensartet kost tøtkost.

Hunde kan gnave og fortære alle ben sålænge de ikke er kogte/Stegte.
Det er tilberedningen der gør at de splintrer.

En hund kan efter det sagtens spise kylling med ben i sålænge det ikke er tilberedt.

- Ole Larsen - 7. feb 2013 12:18

hund

Min hund får raster vet dag og den er 13 1/2

- john - 8. feb 2013 00:21

kun en tanke jeg har

Jeg vil gerne give morten ret i det han skriver, men hvor mange tænker på at tomater er en giftig plante ligesom kartofler også kan være giftig, mange af de ting vi menesker spiser og drikker er faktisk i store mængder giftig. Jeg har en schæfertæve på 5 år. som får tørfoder og en lille smugle af vores rester til at gører foderet lidt mere interesant dog kun hvad der svarer til en decilitter hun får ros hos dyrlægen ved den årlige kontrol og vac. for sin kondi og tænder.
Dyrlægen som startede denne debat fortæller jo kun hvad i skal passe på med at give jeres hund, resten er op til jer selv og jeres pengepung. Tænk hvis i nu skulle uhældig med jeres hund (der er også nogle der ikke mener at det er usundt at ryge)

- Gunner - 19. feb 2013 14:55

Retfærdiggøre hvad i lader jeres hunde spise?

Fatter ikke det halve af de mennesker der skriver her. Det rager mig personligt ikke en s***, om jeres hunde er blevet 14, 15, 18 eller 100 år, og har spist de ovenstående fødevare. Hvis i ikke kunne bruge denne ellers fine "artikel" til noget fordi jeres hunde i forvejen har spist disse ting, og fordi i gør jer klog på jeres hunds helbred. Dybest set tror jeg bare i prøver at retfærdiggøre hvad i lader jeres hund spise... Held og lykke fremover, og må i da få jer en øjeåbner en dag... Over and out...

- Deathwebber - 1. apr 2013 19:26

hundemad

Hvorfor kan en hund ikke finde ud af hvad den kan tåle og ikke tåle, når en høne kan? Er den dummere end en høne?
Hvad med kyllingeben? Jeg har læst noget om, at det er farligt for hunden.
Vores intilligente hund---den har en iq på 147--altså hunde iq--den er blevet testet, har altid spist kyllingeben, og nu er hun 14 år.

jorge

- jørgen fischer - 7. apr 2013 17:18

Alle er forskellige -også hunde

Listen over hvad hunde ikke kan tåle er ret klar. Nogle af tingene kan have alvorligere konsekvenser end andre.

Men hunde er forskellige !!!

Mine sviger forældres gravhund spiser hvert år mange af de nedfaldne vindruer i drivhuset, og har det fint nok.

Omvendt, min mors mops, som normalt kan tåle ALT, fik engang én vindruge og kastede op og havde dårlig mave i et døgn.

Jeg har nu siddet vågen hele natten og har gjort det i nu to døgn, fordi min franske bulldog har spist tre nye godbidder jeg har købt.

Peanutbutter-godbiller fra Zukes. Et mærke jeg før har købt. Dog med kanin og kylling.
Velvidende at nødder (specielt macademia og valdnødder) kan være farlige for hunde at spise, tænkte jeg at jeg ville prøve noget nyt.

Min tanke var at intet firma ville produkseer godbidder som kun nogle hunde kunne tåle.

Min mors mops smagte tre af disse små godbidder, og det samme gjorde min franske bulldog.

Min hun fik intet andet end han plejede. Sin normale tørkost.

Samme aften fik han total sprøjtmave. Som en tom ketchupflaske. Det fortsatte. 3-4 gange hver gang vi var ude med ham. Flere gange om dagen -og natten. Til sidst med blod i afføringen.

Hans opkast var der til sidst lidt blod i og selv det lunkne vand han drak kom op efter to min.
Nu i nat har jeg været nede med ham 3 gange.

Min konklusion, hvad angår hvad hunde kan tåle, er at det varierer fra hund til hund.

Dog kan jeg ikke se hvorfor folk har behov for at give deres hunde alt muligt de muligvis ikke kan tåle, og som de fra naturens ikke ville vælge/have adgang til at spise.

Der er masser andre lækre ting at give din hund end chokolade, avokado, nødder osv.

Hunde kan jo f.eks. godt tåle kylling, med ben.
HVIS den vel og mærket ikke har været kogt eller stegt.
Men det ville den jo heller aldrig finde i naturen. Og kogt kylling :)

Og så godt som vi tror vi kender vores hund og dens signaler, kan vi ikke vide om den går rundt med ondt i maven. Med mindre det er helt slemt.

Så hvorfor ikke holde os til det vi ved hunde kan tåle. Det hundene fra naturens side ville vælge at spise.

Vores hund kigger jo kun med deres store søde øjne og vil gerne smage vores mad, fordi den ser os som dens overhund. Som i en hunde flok.

Og så regner den jo med at den kan spise det som vi spiser.

Ja, lang historie....men det er altså min konklusion....

og Zukes peanutbutter-godbidder kommer retur, med et ønske om at ingen huns skal igennem det min Mowgli har været igennem :)

Det er hjerteskærende at se ham kaste op hele tiden, og have så dårlig mave...og være så trygget ;(

- Kliim - 15. apr 2013 05:47

kan man være så heldig :)

jeg kendte ikke til alle tingene på listen... men ikke noget problem... for min hund spytter de ting ud som han ikke kan li....og jeg kan nu se at det stemmer overens med listen her...

Så mon ikke der er andre hunde end min, som har næse for hvad der er giftigt for dem ;)

PS: Vi mennesker har vist heller ikke helt godt af nogle af tingene på listen ;)

- trine andersen - 22. apr 2013 13:12

Chokolade

Min hund har fået chokolade i 13 et halvt år og den fejler ikke noget som helst :-)

- Ugørlig - 24. apr 2013 13:52

Tomater

Min schæferhund, som nu er 5 år gammel, spiser tomater næsten hver dag, men får aldrig sådan nogle symptomer. Tror du ikke dine 10 ting, er lidt overdrevne? Eller måske bare symptomerne.

- Niels peter - 19. jun 2013 16:14

Helt ærligt

Bare fordi i har givet jeres dyr det i forvejen, hvorfor gider i så at risikere det? Hunden kan forfanden ikke sige fra.

I ved heller ikke hvordan hunden ser ud inden i.
Tænk dog på hunden og lad være med at spille så dumme. ''Jeg giver min hund det og det. Den fejler ikke noget'' Come on! Er det fedt du har givet din hund det?!

Brug hjernen og lad den være en hund, ikke et menneske!!!!!!

- Ditte - 3. jul 2013 16:45

Æbler

Der står ikke at æbler er skadelige for hunde.
Det er kernerne der er skadelige.
Æbler er godt for hunden.

Hvis du gerne vil give din hund de lækreste godbidder, så køb noget lever, skær det papirtyndt og bag/tør det i ovnen. Det synes mine hunde er det bedste i verden. Så beholder jeg chokoladen til mig selv.

- Jonna - 20. jul 2013 17:18

Hundeæde

Sjove artikler man finder i Samvirke. Jeg synes ofte det virker som om de de er købt for billige, og at indholdet ikke er troværdigt.

- Erik - 28. jul 2013 01:07

Brug hjernen menneske!!

Så brug dog hjernen for helvedet (I hunde ejere der ikke tager lægevidenskabelige undersøgelser og forskning inde for samme felt seriøst)!! Dem af jer som ikke tager jeres familie medlemmer ( som I SELV har anskaffet jer) alvorlige, burde overhældes med benzin og sættes ild til!!!! Ville med stor glæde være behjælpelig med både benzin og ild! Får lyst til at aflive mennesker der prøver at retfærdiggøre de ting de gør el. har gjort forkert vedr. deres egen familie! I har taget et valg da i optog et nyt familie medlem i flokken!! Dette valg indebærer at I også hjælper jeres hund el hvilken art i nu har i familien, med at tilpasse og begå sig i en menneske (homo spaniens) domineret verden!! Opfør jer ordentlig og lev for fanden op til jeres i forvejen alt for store ansvar!! Og så lige en sidste MEGET logisk ting: Hvis dit/jeres barn/børn anskaffer sig et kæledyr, så er du/I som forældre ANSVARLIG for dette kæledyr da I også har ANSVARET over dit/jeres barn/børn! Ved godt dette kommer som en måbende overraskelse for mange!!

- D - 9. aug 2013 22:53

Kaffe og the - seriøst?

Det kunne være meget interessant at høre hvor I har fået listen fra.

Der er nogen af dem jeg tænker der er helt hen i vejret. Altså hvem køber avokado til deres hund? Og er der nogen der er så dumme at give deres dyr kaffe og the?

Alkohol - ja det kommer ikke bag på mig at nogen kan finde på det.

Dbh Lars
www.snoops.dk

- Lars - 11. sep 2013 13:45

kage

hej mine mors forældre og min oldemor kom besøg i dag hvor vi blandt andet fik en kage. Da vi var færdig var der mange krummer på fadet hvor kagen stod. Krummer so min mormor gav vores. hund. Og selvom der hverken var chokolade(ellerkakao), rosiner eller nødder er jeg stadig lidt bekymret for hvorvidt det kan have Været sundt for den. Er der nogen der kan fortælle mig det

- Frederik - 22. sep 2013 16:15

Chokolade

Puha! At folk kan finde på at give deres hund chokolade syntes jeg er direkte modbydeligt! Hunde kan ikke tåle chokolade, de er ikke mennesker, og det er direkte dødeligt for hunden at få chokolade, selvom jeres hund kan "tåle" det, skader det dem og du kan risikere at du finder din hund død!

- Anne - 25. sep 2013 20:31

Frederik

Tja jeg tror ikke du skal være bekymret, hunde har ikke såh godt af sukker ( mest tænderne) jeg tror ikke du skal bekymre dig

- Anne - 25. sep 2013 20:35

Leverporsteg

Vores hun har haft mange problemer med fordøjelse, så måske kunne det være den leverporsteg han så gerne vil ha i sin tørkost eller mosede kartofler, det er da en hel videnskab med vovser nu, førhen levede de i bedste velgående af bordet rester, det er så slut? Men der er jo også vovser der ikke kan med tørkost, hvad så? Men jeg husker at mine hunde i barndommen altid fik rugbrød med leverposteg og rester fra vores aftensmad, og de havde alle et langt godt liv, men der er jo løg i leverporsteg og frikadeller og nogen gange er der valnødder i brødet nu! Hvad gør vi dog?

- Winnie - 16. okt 2013 14:23

Elskede skrå.

Min hund elskede skrå, jeg brugte selv skrå ( lakrisan)

En dag havde den snuppet en hel æske med 35 stk fra sofabordet, spist dem alle uden problemer.

Efter den dag var den på spring så snart den hørte skråæsken rasle , og fik fra den dag 2-3 skrå om dagen.

Min hund var en blanding mellem Cow Cow og en anden blanding, men var det sødeste og rareste væsen man kunne tænke sig. Den havde så arvet den sorte tunge efter sin mor.

Nu til sagen, en dag stod jeg nede på gaden og snakkede med en ældre dame som syntes min hund var så sød.

Jeg trængte til en skrå,og hunden var der straks og fik også en,
Så kikkede den gamle dame, og sagde så, så kan jeg bedre forstå at din hund har sort tunge.

Tilbage til det det drejer sig om, min hund spiste alt hvad vi fik , den ville ikke hunde mad, gik uden om det i dagevis ,hvis vi prøvede at give hende det.

Hun blev 15 år. Og var aldrig syg.

- Svend Erik Sørensen - 26. okt 2013 11:20

Lyt til hinanden og tænk Jer om!

Hvorfor er folk så ignorante?
Følgende sætning er skrevet adskillige gange: "Min hund er/blev aldrig syg"

Stop nu Jer selv en gang. Hunden kan IKKE tåle chokolade! Bare fordi I ikke kan se den er syg, betyder ikke at den ikke er det.
Hunde kan ikke metabolisere og udskille Theobromin, der er et stof i chokolade, hvilket i sidste ende er skadeligt for hunden - ikke bare synligt (hvor det kan give epilepsi), men også interne skader på hjerte, mave/tarmkanal, muskler og meget andet.

Så kan det godt være I har en sejlivet hund, der ikke umiddelbart tager skade, men mange gør - bare fordi I ikke får lungekræft af at ryge, betyder ikke det ikke er skadeligt.

Det kan godt være jeg virker sur, men det irriterer mig at folk der ikke har forstand på sådanne ting, bruger sætningen "du skal ikke fortælle mig noget, fordi Jeg har synes ikke der er noget galt"..

Tænk Jer om for fanden!

- Theis - 27. okt 2013 18:34

100 ting du ikke må give din hund:)

1. Lad aldrig din hund surfe på nettet om hvad andre mennesker synes hvad deres hunde kan tåle(døje med)!!! med undtagelse af Theis` indlæg 27. okt 2013 :)

- christoffer - 23. nov 2013 01:14

HVAD HUNDE KAN TÅLE OG HVAD HUNDERNE VED OM HVAD HUNDE HAR

Alle skal have lov til at ytre sig om deres kæledækkes helbredstilstand, uanset forgiftningsgrad de selv ubevidst har jævnligt udsat deres dyrebareste for, og som de finder som en fornuftig sameksistens med dem.
Slip hunden løs:)

- christoffer - 23. nov 2013 01:55

Valnødder?

Valnødder hører ikke under kategorien nødder. Det er ikke en nød, men derimod en stenfrugt.

- Simone Birk - 23. nov 2013 18:24

Tænk på din hunds helbred

Jeg forstår ikke folks synspunkter.
Jeg er glad for at jeg læste denne artikel, nu ved jeg hvad jeg IKKE må give min hund.
Han er gammel 11 år, og skulle gerne blive meget ældre.
Han har til tider problemer med hofterne, og til tider sviger det ene ben, alle 4 ben medtaget.
Måske ville han have haft det bedre hvis han aldrig havde fået slik og chokolade.
Læste en der havde skrevet : Hvem giver sin hund kaffe og the....
Jeg kender en der har haft givet hans hund kaffe, hver morgen, hunden drak det, men den er død idag, blev ikke over 10 år, måske havde den levet endnu længere uden daglig kaffe.
Jeg syntes ikke at man skal agere dyrlæge, bare fordi at ens hund har spist visse ting, uden at man rent fysisk kunne se nogen forskel, det er noget der sker inde i kroppen, det kan kun opdages ved blodprøver mm.

- Bolette Jensen - 27. nov 2013 18:08

Farlig mad for hunde

Naturligvis skal man ikke give sin hund mad, som indeholder giftige stoffer; men så vidt jeg kan se, står der ikke noget om æbler eller tomater i artiklen.

- Heidi Bergstrøm - 11. dec 2013 16:47

Hold da op

Hvor er der mange mennesker der har hund og som ikke tager gode råd til sig.

Hvis din hund stjæler fra bordet, så opdrag den.
Hvis din hund tigger ved bordet, så opdrag den.
Hvis din hund er fyldt med lopper, så anskaf loppemiddel og sørg for at dit hus/lejlighed også får en tur.

Når dem der VED noget om hunde, siger til jer at de og de ting er skadelige for dyrene, så har dog for pokker efter, i stedet for at tro at DU er klogere end dem. Fordi din hund ikke er blevet syg, er mere end normalt heldigt.

Forstår simpelthen ikke hvorfor i alverden folk anskaffer sig et dyr og ikke sætter sig ind i hvad der er skadelig og hvad der ikke er skadeligt for dyret, men i stedet spiller bedrevidende.

Det er JERES ANSVAR!!

- Søren - 11. jan 2014 18:06

Gå dog tilbage til din hule !!

Syntes det er lidt komisk at tænke på i dag der råder de der sundhedsprofessorer og rend mig i sankt peters hellige hule om fis og lort men da jeg var barn var det noget andet ?

jeg er vokset op med at mor sagde til mig " kravl nu ikke for langt op i træet du risikere jo bare at.... BOOOM!! man skvattede ned brækkede en arm og det var normalt i dag render der folk rundt og siger det måes du ikke for det er farligt og du kan komme galt af sted ?

øhh ja ? det er jo ligesom ideen med det ? børn og dyr udforsker ting og hvis ikke vi vil lære det på den søde måde så er den anden måde skønt lidt knubs jo altså nok også lige så god om end ikke bedre ?

har samtidig i mit liv haft 4 hunde nu

Thilde ( Labrador flatcoated ) (17 år død af alderdom)
ynglingsspise mars bar og hun fik en hver fredag til disney sjov og to på hendes fødselsdag hun åd mine rusiner og ja åd stort set alt skadesbarometer ? INGEN

Balder ( Ruhåret gravhund ) ( død trafikuheld )
han fik chokolade og valnødder og andre former for nødder og åd altid resterne af min cornflakes inden han gik i sin egen mad

Mila ( 2½ år ) ( Nuværende hund)
hun får det vi spiser chokolade, chips, rusiner, lakridser kartofler, kød også den krydrede slags og ingen af mine hunde har taget skade ikke en eneste gang .... det samme med os da vi var små vi havde det hyleskægt med at flække brænde, tænde bål i haven ( selvfølgelig med en voksen til stede ) klatre i træer osv så finder det en smule tragikomisk de hele tiden fortæller os hvad vi må og ikke må er det ikke et eller andet sted op til den enkelte og så ud fra den enkeltes erfaring ?

- Danni Højvang - 17. jan 2014 02:05

chokolade og hunde

Hvorfor skal hunde spise chokolade? Det er fremstillet til mennesker og ikke dyr. Vi overfører det vi kan lide til et dyr. Det har i mange år været kendt, at hunde ikke kan tåle theobromin. Jeg kender en hund, der har ædt en påskehare (med indpakning) uden at få mén. Jeg kender også en hund, der måtte til dyrlægen, fordi den havde spist en plade chokolade. Så man kan altså ikke bare skrive, at fordi min hund ikke bliver syg, er det generelt. Med hensyn til madrester er det også naturligt for hunden at spise noget der er så forarbejdet?

- Marie Lund Eriksen - 25. jan 2014 23:15

Beder om dokumentation

Fin artikel - men husk den er KUN vejledende. Indholdet er desværre til at misforstå for alle. Der forelægger ingen videnskabelig dokumentation i kraft af indlagte hunde, som skulle være forgiftede af de nævnte ting.

Jeg er ked af at se en 12-årig blive angst for at hendes hund har spist et stykke chokoladekage og andres overreaktioner. Derfor beder jeg hermed Samvirke bringe en uddybende videnskabelig artikel der enten be- eller afkræfter artiklen.

Frugt er der RIGTIG mange mennesker der ikke kan tåle. Efter vejledning om 600 g frugt og grønt har mange mennesker overdrevet dette, så jeg som ansat på en gastroenterologisk afdeling ser en stigning i indlæggelser af tarmpatienter, som mangler væske pga overdreven indtagelse af syreholdig frugt. Af den grund er der ingen der skriver at frugt nu skulle være giftigt for alle mennesker (!)

Derfor vil jeg sætte spørgsmålstegn ved denne artikel. Er det sensationsjournalistik vi nu udsættes for - spørger jeg bare?

Jeg har dansk-svensk gårdhunde - de spiser alt og har ingen problemer med noget. De bliver oldgamle, får ingen sygdomme, klarer selv fødsler og pasning af hvalpe. Stærke dyr der ikke pusles om og ikke ser en dyrlæge, for det er der ingen grund til - men de får en masse kærlighed og sund hundekost og rester. Sund fornuft er vejen frem :O)

- Pia Christiansen - 1. mar 2014 15:23

Er debatten ikke ved ligesom

Er debatten ikke ved ligesom at løbe lidt ud i sandet ?
Vil lige sige at jeg selv har haft flere hunde af forskellige racer og de blev alle omkring 10 år og derover.
Det korte af det lange er at alle de ti nævnte ting alle er skadelige for din hund og din hunds velvære. Men det kan jo nok ikke hel undgås at hunden kommer til at spise noget af det i hele sit forhåbentlige go"e hundeliv.
Men som nævnt tidligere er det jo hel op til de go"e hundeejere at sætte sig lidt ind i tingene omkring hvad der er godt for det ny- anskaffede familiemedlems helbred, som de jo har ansvaret for de næste mange år.
Det er jo kun din egen samvittigheds grænser der sætter navn på det foder du vælger til din hund.
Har altid selv valgt en god tørkost (Skyttens) Uden tilsætningsstoffer og suppleret lidt med kogt ris og grøntsager alt efter alderen og så kan man bedre regulere proteinindholdet i hele hundens levetid.
Spar på leverpostegen- da der ikke er mere lever i den posteg end der er i mine træskostøvler -") Ikke flere gode råd og gi din hund det du syntes er bedst for den og husk det er dig selv der skal samle op efter den -") Ha en go dag

- Hans Kristian Philipsen - 3. mar 2014 20:52

samvirke burde ikke være så desperat efter indhold at de trykker

Sådan en gang bad research.

Min hund en altid sulten Beagle spiser 7 ud Af 10 af de nævnte ting ugentligt uden problemer han er 10 og fantastisk og jeg er sikker på at hans 2 gange irritation i ørerne om året har intet at gøre med at han elsker både løg, tomater og vindruer.

- John - 16. maj 2014 00:02

10 ting hunden ikke må få.

Rolig nu!
Vi har hund og den får alt hvad den vil have.
Den er sund og frisk.
Et gammelt ordsprog inden i sulter jeres hund:
DET ER FARLIGT AT LEVE, MAN DØR AF DET!

- Teddy Damgaard - 3. jun 2014 18:05

Chokoladen....

Jeg vil nu lige sige at ja, chokolade er nok farligt for nogen hunde. Min gamle hund (cairn terrier) engang åd hele 3 chokolade julekalendere. De havde lagt på sengen som en overraskelse, og da jeg kom hjem sad der en hund ved siden af og julekalenderne var flænset. Intet skete med hunden. En uges tid efter, stod hun pludselig på bordet (ved ikke hvordan dælen det var muligt) men der var hun også i gang med konfekt skålen. Stadig intet skete. Så jeg tror det er fra hund til hund :-)

- Rikke Paaskesen - 24. jul 2014 23:07

Hømmm

Hej min farmor og farfar har næsten 2000 kirsebær træer men også hunde de har haft ti hunde næsten som alle har fået krisebær men ingen af dem er døde begrund af det den ene som hed Freja blev næsten 14 år og i alle de 14 år har den fået fler tusind af kirsebær den døde ikke af det men af kræft:( deres anden hund som hedder Leika er 7 år den har også fået kirsebær i alle dens pr og fler hundrede af dem og den er ikke død og den har det fremragende min hund på 3 måneder har også fået en masse kirsebær her i sommerferien men den er altså heller ikke død o.s.v ........ Moske er det fordi der er nogle hunde raser som ikke kan tåle det og nogle der kan for somsagt er ingen af deres/mine hunde døde kh hunde elskeren:):)

- Filippa harding Halberg - 25. jul 2014 18:19

Hunde

Jeg elsker hunde

- Marie - 10. aug 2014 14:24

Svar på Helles kommentar

Hold op Helle. Hvor er du dum at høre/ læse om. Man giver ikke sin hund det den ikke må få. Det er en kommentar. Du skriver. Selv om man har en hund der er blevet gammel. Er det ikke en betydning med,, jeg ikke er berettiget til at have hund. Vi fortæller bare hvad vores dyr har spist igennem årene. Selv om min blev gammel. Har jeg da lov til ikke at give mine nye hunde det der er farligt. Tro mig syntes du er for meget.

- Ilse - 18. sep 2014 17:31

Giftig dosis

Nu har jeg læst alle jeres indlæg igennem, og har lyst til at komme med en kommentar.

Der er rigtig mange der undrer sig over at deres hund ikke har taget skade af disse ting på listen.

Det er sådan med et hvert giftstof at der er en dødeligdosis. F.eks. Skal der ikke ret meget køkkensalt til at slå et spædbarn ihjel. Det er altså g gift:/ kg hund. Hvis du har en stor hund på 40 kg skal der en del chokolade til 3-4 pladder rittersport for at opnå dødeligdosis. En lille hvalp eller en mindre hund kan dø af 1/2 -1. Hel plade. Vindruer er det altså mellem 5-20 der kan slå en hvalp ihjel, hvor. Der skal 40*(1-8)= 40-320 vindruer til at slå en stor 40 kg hund ned. Til dette kommer at der er stor forskel på hvor Sart den enkelte hund er.
Tallene er estimater.
Mørk chokolade er også mere giftigt end mælkechokolade.

Så pas især på jeres små hvalpe da der skal meget mindre til at forgifte de små, der ofte også kan være meget sarte.

- Sasha witt - 21. sep 2014 14:10

alt om hunde

det var en god artikkel om hvad hunde ikke må få.

- preben larsen - 22. sep 2014 21:52

Majskolbe

Der er så mange hunde der dør hver sommer fordi majskolben sætter sig fast og giver udposninger på tarmen - burde bestemt være på listen!

- Camilla Larsen - 4. nov 2014 19:31

Ris

Jeg ind på denne side, fordi nogen har fortalt mig, ris er skadelig for hunde. Det er det heldigvis ikke.
Men, hold da k..., hvor kan det forarge mig, at mennesker er så alvidende, at de skider på deres dyrs velfærd.
Jeg spørger bare, hvad laver I her. Er det bare for at spille kloge og nedgøre mange års forskning. Skam jer !
Tak for ordet :-)
Susanne

- Susanne Bæhr - 24. jan 2015 20:19

Min erfaring...

For det første, selvom i ikke nødvendigvis er enige/uenige, er i så ikke søde at undlade at overfalde mig verbalt, når jeg er færdig...? Konstruktiv kritik er okay, men verbale overfald og udskældninger kommer vi ingen vegne med.

Den sommer jeg fyldte 14 fik min familie en hund, og som 'ansvarlige' ejere investerede mine forældre i "Politikens bog om den sunde hund". Han var en rigtig dejlig, lille fyr, som vi desværre måtte aflive da han var knapt 9 1/2 år, pga. kraftig gigt og kræftknuder. Han var også meget nysgerrig, og fandt hurtigt ud af at der voksede spiselige ting i køkkenhaven, som fx gulerødder, ærter og (desværre) tomater og blommer, alle sammen ting han selv gravede op/plukkede. Jeg ved at han var vild med de to første, og har sikkert også hapset af de to sidste i mindre grad. Heldigvis viste han aldrig tegn på at tage skade af det. Havde jeg vidst dengang hvad jeg ved nu, ville vi nok ikke have vendt et blindt øje til hans misgerninger. Vi syntes vel at det var sødt når han huggede gulerødder...

Til morgenmad fik han tørfoder, og om aftenen rugbrød (af og til med leverpostej) og A38. Han var ikke hvad jeg vil kalde en forkælet hund - vi tænkte ofte over hvad vi fodrede ham - men ikke desto mindre må jeg sige os skyldige i, at han, fra tid til anden, fik en bid eller to af nogle af tingene fra listen, såsom stykker af æble, appelsin, vindruer, agurk, tomat, brombær osv. Der kan man bare se, vi var åbenbart dårlige hundeejere hele familien. Her vil jeg så gerne indskyde, at jeg er vokset op med en slags 'visse ting i små mængder er okay, på den måde ender du ikke med at blive "overfølsom" overfor alt' mentalitet.
Vi gav aldrig aktivt hunden øl (dengang), men ikke desto mindre var der en sommer, hvor han væltede en øldåse på terrassen og lappede 1dl øl i sig, da han var alene. Uansvarligt, ja det ved jeg godt.

Nu har jeg selv fået hund. Han fylder snart 10 mdr.
Inden jeg fik ham, gav min søster mig '...den sunde hund', som hun hapsede hjemmefra. Den blev brugt flittigt de første måneder jeg havde ham, når jeg kom i tvivl om ting. Kort efter jeg fik ham, havde jeg en hvalpe vejledning hos den lokale dyrlæge, som var en rar måde at starte op på. De hjalp mig blandt andet da jeg panikkede over at han konstant havde tynd mave, den første uge - det viste sig at Pedigree IKKE var det rigtige foder til ham. Go figure... Han har siden da fået Royal Canin, og kunne ikke (i mine øjne) være mere perfekt. For ca. tre mdr. siden prøvede jeg igen at blande lidt Pedigree i hans foder, med det resultat at han holdt RC'en nede, men kastede Pedigree'en op...! Efter tre-fire måltider gav jeg op og skrottede Pedigree'en.
Min pointe er at ikke alle hunde tåler det samme, nogle har stærke maver, andre sarte. Min gamle hund voksede op med Pedigree og skiftede endda tit mærker af foder frem og tilbage igen. Med den nye fik jeg at vide, hos dyrlægen, at foderskift sker i små mængder over en periode, og ikke bare pludseligt. Men for mig at se, så kender den enkelte ejer bedst sin egen hund, og ved derfor også bedst hvad der er okay i forbindelse med hunden. Det vedkommer ikke andre hvordan ejere fodrer deres hunde.
Jeg fik skæld ud af en forbipasserende for nogle måneder siden, da jeg fjernede noget skrald/madaffald fra min hunds mund, fordi 'jeg ikke havde opdraget ham ordentligt'. Det er ikke okay, i min mening.

Der var ting vi gjorde, opdragelsesmæssigt, med min gamle hund, som jeg ikke kunne drømme om at bruge nu, og omvendt. Jeg ser ham som en mulighed for konstant at lære nye ting, og være den bedste ejer/"mor" jeg kan være. Kan man ikke bare vælge at se den her liste som en slags guideline for hvad man måske skal tænke sig om med, inden man fodrer hunden med det? Og så krydre det en anelse med sund fornuft? Det er i hvert fald det jeg - på bedste bedrevidende måde - går herfra med.

Til sidst håber jeg bare ikke at jeg har fornærmet nogen, og at 'hater'ne' ikke er for hårde ved mig, for at sige min mening/dele min erfaring.

BTW, så kan jeg forresten fortælle at min far gav min tre mdr. gamle hvalp lidt dråber øl, en gang han passede den - hvilket han fik en opsang for - og nu, når han (hunden) er i nærheden, og der er en der åbner en dåseøl, så skynder han sig over og sætter sig pænt foran vedkommende for at "dele". Suk.

- Rikke - 31. mar 2015 19:15

Kommenter galleriet

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
Forbrug/Tema

Temaet  Hund