Undgå trælse tags på Facebook

Vil du gerne undgå at billederne fra gårsdagens julefrokost ender på din tidslinje? Eller er du bare træt af at blive tagget i statusser, som du ikke har noget at gøre med. Så er der råd for det.

Styr dine tags

Tag-funktionen på Facebook giver mulighed for at få alle på dit seneste billede med eller vise omverdenen, hvem du er sammen med og hvor, men det åbner også for muligheden for at blive tagget i statusser, man ikke har lyst til at være med i eller de pinlige billeder fra gårsdagens fest.

Du har dog mulighed for at styre, hvad der dukker op på din tidslinje fra andre brugere. Du kan selv vælge, om du vil tagges eller ej, før at kammeratens status dukker op på din tidslinje.

Trin 1

Log på Facebook og vælg tandhjulet i øverste højre hjørne. Herefter vælger du fanen privatindstillinger.

Trin 2

Vælg fanen 'Tidslinje og tagging' i venstre side.

Trin 3

Under fanen 'Hvem kan føje ting til min tidslinje' vælger du rediger i fanen 'Vil du gennem se opslag...'

Trin 4

Nu kommer der en fane, der spørger, om du vil gennemse de opslag, som venner tagger dig i. Tryk på boksen, hvor der står deaktiveret og lav det om til aktiveret.

Det virker kun på egen tidslinje

Du vil nu få en notifikation, hver gang en ven tagger dig i et opslag eller på et billede, og du får muligheden for at vælge til eller fra. Det virker dog kun på din egen tidslinje, så din ven kan stadig tagge dig i billedet, men du kan sørge for, at det ikke ryger ud til alle dine andre venner. 

Se, hvad vi ellers skriver om: #internet og #facebook