Spar over tusind kroner på varmeregningen

Varmeregningen er typisk en af dem, der kan gøre ondt på et budget, men med et par simple tips kan du sænke regningen betydeligt. HOFOR og Energitjenesten gør opmærksom på en varmefejl, som mange danskere begår.

To hurtige råd kan spare din varmeregning for et par tusinde kroner, hvis du følger dem. HOFOR og Energitjenesten peger her på to fejl, som danskerne ofte begår.

Skru ned for det varme vand

Du har sikkert hørt rådet om at skrue ned for det varme vand, men her er det ikke forbruget og de lange bade, der er tale om. Det er i stedet temperaturen på vandet, der løber i dine rør.

Hvis din varme hane bliver så varm, at det næsten føles som en skoldning, kan der være mange penge at spare på at skrue ned for temperaturen på varmtvandsbeholderen. 

Besparelsen varierer, men HOFOR møder københavnske familier, der nemt kunne spare op til 900 kroner, hvis de sænkede deres varmtvandstemperatur fra 60 til de anbefalede 55 grader. 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Isoler dine rør samtidig

Når du har skruet ned for varmen og er kommet i gør det selv-humøret, kan du lige så godt tjekke din bolig for uisolerede rør. Det er nemlig det næste punkt på listen, hvor pengene hurtigt kan hentes ind.

Mangler dine rør isolering, pumper de varme rundt med stort spild, og HOFOR vurderer, at der hurtigt kunne spares op mod 1100 kroner, hvis man isolerer eksempelvis otte meter uisolerede rør, selv hvis varmtvandsbeholderen kører, som den skal. 

At isolere rørene er ikke så svært, som man skulle tro. Samvirke har tidligere lavet en guide til, hvordan man slipper omkring det. Den kan du finde her, og udgifterne tjenes hurtigt ind igen.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Hvad med bakterievækst?

En af grundene til, at det varme vand i rørene måske er en smule for varmt, kan være frygten for bakterievækst i vandet, men der er ikke noget at frygte ved at skrue ned for vandets varme.

Hvis varmen i varmtvandsbeholderen er 55 grader, vil varmen i rørene være omkring 50 grader, og det skulle ikke give bakterierne nogen fremtidig tilværelse i dine rør. 

Du kan tjekke varmen i rørene ved at tappe et glas vand fra vandhanen længst væk fra din varmtvandsbeholder. Temperaturen i vandet skulle her gerne ligge omkring 50 grader.