Skal jeg passe på bukkehornsfrø?

Hvad er bukkehornsfrø?
?

Hvad er bukkehornsfrø, og må man spise bukkehornsfrø, når man har åreforkalkning?

Karen Agocs, Aalborg

Svar fra Leif Skibsted

Bukkehorn er en kløverlignende foderplante, der dyrkes i Mellemøsten og Indien. Bukkehornsfrø er et klassisk krydderi, hvis karakteristiske lugt kendes fra blandingskrydderiet karry. De fleste af os indtager derfor jævnligt bukkehornsfrø. Historisk har bukkehornsfrø været tillagt mange gode egenskaber og været brugt i febernedsættende plastre og som elskovsmiddel. I dag er bukkehornsfrø som naturlægemiddel ofte tillagt positive effekter i forhold til vores sukkerstofskifte og blodets kolesterol. Ved kronisk sygdom bør man dog altid konsultere sin læge før brug af naturlægemidler og kosttilskud.

Leif Skibsted er professor i fødevarekemi ved Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet.

Se, hvad vi ellers skriver om: #slankekur, #krydderier og #sund mad