Send haveredskaberne i det rigtige vinterhi

Sæsonen for havearbejde er ved at være forbi, og det er på tide at sende haveredskaberne i vinterhi. Her er de gode råd til at opbevare haveredskaberne vinteren over.

Det er en god ide at hænge så meget som muligt op på væggen. Det giver mere plads og holder samtidig redskaberne væk fra den værste fugt.

Rengør redskaberne - så holder de længere

Sidder der store klumper af gammel jord på hovedet af skovlen eller er riven fuld af visne blade, så giv redskabet en kærlig hånd, før du sætter det i skuret. En ordentlig rengøring efter brug forlænger dine haveredskabers levetid. Grundigheden må være op til egen samvittighed, men en tur under koldt vand, kan gøre underværker.

Sørg for, at haveredskaberne er dækket til

Er du den heldige ejer af et haveskur, er det det optimale opbevaringssted til dine haveredskaber. Hvis du ikke ejer et skur, kan et kælderrum, en garage eller en carport også bruges, da haveredskaberne har klart bedst af at blive opbevaret indendøre eller overdækket.

Hæng op på væggen

Hænger du dine redskaber på væggen, får de mindre fugt. Derfor er det en god ide at hænge så mange redskaber som muligt op på væggen, så hovedet på skovlen ikke ruster væk. Er redskabet meget stort eller tungt, kan det være en ide at købe en specialkrog til formålet i et byggemarked. Er gulvet i dit redskabsrum knastørt, kan redskaberne godt stå der, men det er dejligt overskueligt at have redskaberne hængende.

Hold redskaberne organiseret

Det kan være fristende at smide det hele i skuffen hulter til bulter, men du kommer til at takke dig selv til foråret, hvis du sørger for at organisere det fra start af. De store redskaber på væggen og de små i skuffen eller på reolen med hver sin plads. 

Se, hvad vi ellers skriver om: #opbevaring, #have, #havearbejde, #haveredskaber og #efterår