Se, hvordan din telefon guider dig gennem et angstanfald

Nu er det også muligt at få hjælp fra telefonen, hvis man går i panik eller får et angstanfald.

Psykiater med speciale i kognitiv adfærdsterapi har udviklet en app til telefonen, der har til hensigt at afhjælpe et angstanfald.

Tegneserier viser dig vejen

Nu findes der også en app til smartphonen, der kan hjælpe folk igennem et angstanfald. Den guider en igennem et angstanfald med små tegneserier og tegnefilm, hvor man kan se, hvordan man kan hjælpe sig selv.

Knyt hånden

Appen viser, hvordan man kan vælge mellem 4 forskellige teknikker til at blive guidet gennem en angstfremkaldende situation. Der er små øvelser, der hjælper kroppen til at finde ro og får pulsen til at falde. Blandt andet hvor man skal knytte hånden hårdt i 10 sekunder og derefter slappe af i begge hænder, arme og skuldre. Appen hjælper dig også til at undgå at hyperventilere.

Appen Panic Relief er på dansk og er udarbejdet af en dansk psykiater med speciale i kognitiv adfærdsterapi. Den findes både i en gratisversion og i en købeversion til 7 kr.

Andre apps mod angst, stress og lavt selvvære

Der findes en række forskellige apps, der har til formål at afhjælpe alt fra eksamensangst til angst for hunde samt angst for fugle og flyskræk. De svinger i kvalitet. Og det kan være en god ide at undersøge, hvem der har udgivet app'en, inden man køber den. Så man ved, den er udviklet af en med den rette faglige kompetence. Hvis du søger i din app-butik, kan du finde angst-apps ved at søge på ord som: angst, frygt, panic, panik eller skræk.

Se, hvad vi ellers skriver om: #teknologi, #psykologi, #smartphone, #angst og #apps