Sådan vedligeholder du din smartphone

En smartphone er meget følsom over for temperaturændringer. Undgå at have telefonen i yderlommen på en taske. Tænk også over, hvordan du oplader telefonen. Samvirke giver dig smarte fif, så mobiltelefonen holder længere.

Lad ikke telefonen for hårdt op og pas på i kulden, så mindsker du risikoen for, at din mobiltelefon går i stykker

Lad op med omtanke og undgå fugt

Mobiltelefonen er dyr i reparationer, hvis den går i stykker. Samtidig er smartphonen svær at undvære, mens den er på værksted. Et par gode råd kan få din mobil til at holde længere.

  • Oplad batteriet, så der er mellem 20 og 80 procent af en fuld opladning. Det er der, batteriet præsterer bedst. 
  • Kulde og varme er skidt for mobiltelefoner. Undgå at udsætte mobilen for frost eller høj varme. Mobilen fungerer optimalt i temperaturer mellem 10 og 30 grader.
  • Hav ikke mobilen i en lomme i tasken i vinterkulden. Hav den i stedet i en inderlomme. Det mindsker risikoen for kondens i elektronikken, når du igen kommer indenfor. Har du glemt mobilen i en kold bil om vinteren, så flyt den langsomt til varmere og varmere omgivelser. Læg den for eksempel først i køleskabet, så i kælderen, så i et koldt rum, inden du bruger den i stuetemperatur. Processen må gerne tage mere end en dag. På den måde undgår kondens i telefonens elektronik. Kondens kan få metallerne inde i mobilen til at ruste. 
  • Bliver telefonen våd, så sluk den og læg den i en lufttæt boks med silicagel. Det er de små poser, du får med, når du køber nye sko. Har du ikke de små poser, kan du bruge en pose ris. Ris kan udtrække fugt. Læg aldrig mobilen til at tørre på radiatoren.  Varmes den hurtigt op, risikerer du at der dannes rust i mobilen.
Se, hvad vi ellers skriver om: #vedligeholdelse, #reparation og #mobiltelefon