Sådan undgår du, at dine beskeder popper op på iPhonens skærm

SMS, beskeder og iMessages popper automatisk op på din iPhones skærm. Samvirke viser dig, hvordan du kan undgå at beskeder vises, så andre ikke kan læse med i, hvem der skriver til dig – og hvad de skriver.

Får du et uddrag af dine venners beskeder på din telefonskærm? Det kan du undgå, så andre ikke kan læse med i dine beskeder.

Du skal redigere i notifikationsindstillingerne

Du kender det sikkert. Du modtager en sms eller en besked, som du ikke nødvendigvis vil dele med omverdenen, men alligevel blæser din iPhone eller din iPad beskeden op på din skærm.

Frygt ej. Du kan ændre i beskedindstillingerne på din telefon, så du har lidt mere privatliv. Når du har ændret i indstillingerne, vil der kun stå »1 ny besked«, når du modtager en sms eller en iMessage på telefonen eller på din tablet.

Sådan gør du:

Vil du undgå, at (et uddrag af) dine beskeder bliver vist på din telefons skærm, skal du ændre på beskedindstillingerne. Har du iOS 7 eller nyere, kan du gøre det på nedenstående måde:

  • Gå ind i Indstillinger
  • Vælg punktet Meddelelser
  • Vælg punktet Beskeder
  • Slå funktionen Vis eksempler fra

Nu vil du ikke længere se et uddrag af beskeden, når du modtager den. I stedet vil der kun stå afsender, og om det er en sms, et billede eller en iMessage, afsenderen har sendt dig.

Funktionen ”Vis på låst skærm” giver dig mulighed for helt at slå notifikationer på skærmen fra. Du vil altså ikke kunne se, om du har fået beskeder, uden at du er aktiv på telefonen, for eksempel ved at gå ind i besked-appen.

Facebook-beskeder

Rigtigt mange får også beskeder på Facebook i løbet af en dag. Her er det i app’en »Messenger«, du skal ændre indstillingerne.

I modsætning til appen »Beskeder« kan du ikke fjerne uddraget af den enkelte besked fra din skærm. Derfor er du nødt til at slå funktionen ”Vis på låst skærm” fra, hvis du ikke vil have notifikationer, når du får beskeder på via Facebooks app.

Se, hvad vi ellers skriver om: #teknologi, #privatliv og #mobiltelefon