Sådan slipper du for naboens kat

Er kølerhjelmen fuld af kattepoter, og får flisegangen gang på gang besøg af en lille brun gæst, er der her hjælp at hente. Du kan købe produkter til at skræmme hunde og katte væk fra dit hjem, men du kan også nemt lave et selv.

Det er rart at sidde på en lun kølerhjelm, men det sætter potespor og laver muligvis ridser.

Slip for ubudne firbenede gæster

Uanset om du kan lide hunde og katte eller ej, kan det være irriterende at have dem rendende på din matrikel. 

I dyrebutikker kan du købe spray- og pulverprodukter, som indeholder lugte, kæledyrene ikke bryder sig om. Men hvis du er typen, der godt kan lide at gøre tingene selv og samtidig gerne vil spare lidt penge, kan du let lave din egen blanding.

  • Du skal bruge svovlpulver og peber i blandingsforholdet 1/10, så peberet udgør en tiendedel af blandingen.
  • Svovl har en lugt, som nok mest ligner rådne æg, og pebret prikker lidt i næsen. Har det regnet, skal duftfælden friskes op igen.
  • Strø pulveret ud, hvor dyrene færdes, og nyd at have din have i fred.
  • Svovlpulver har ingen anvendelsesbegrænsning, men læs som altid på flasken/pakken, om der er særlige hensyn, du skal tage, før du går i gang.

Gammelt husråd

I gamle dage tissede bonden langs hønsehegnet, så ræven ikke turde tage hønsene. Det samme kan man gøre, for at undgå kattebesøg. Urinsyreindholdet i tis er dog så udvandet, at tisseriet skal holdes ved lige.

Når katten møder urinsporet, vil den vide, at det område allerede er taget af et andet rovdyr, og så holder den sig væk. Men det er selvfølgelig sin sag at stå ud til villavejen og tisse i sin indkørsel hver dag, hvis man bor på sådan en.

Se, hvad vi ellers skriver om: #kæledyr, #biler og #kat