Sådan slipper du for dej, der klistrer

Det værste ved klisterdej er, at du nemt kommer til at tilsætte for meget mel, og så bliver brødet tungt og tørt. Se her, hvordan du kan undgå klister.

Klistret dej giver lækkert brød, men det kan være svært at håndtere. Se her, hvordan du gør.

Smør hænderne med olie

Smør hænderne med lidt olie, hvis brøddejen klistrer til fingrene. Har du olie på hænderne, vil dejen hænge mindre i, og du undgår at tilsætte for meget mel for at slippe af med klisterværket. Når du tilsætter for meget mel til dejen, kan brødet nemlig  nemt blive for tungt og tørt.

Sådan slipper du for, at dejen hænger fast i skålen

Smør også gerne bageskålen med lidt olie, så forhindrer du, at dejen hænger fast i skålen og danner tør skorpe, mens den hæver. Husk også at dække helt tæt med plastfolie, en badehætte eller et fugtigt viskestykke, for at dejen ikke skal danne skorpe på overfladen, mens den hæver.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Du kan også bruge vand

Du kan også bruge vand, når du vil forhindre dejen i at hænge fast i fingrene og fadet, når du former brødet eller klapper dejen på plads i skålen eller formen. Spatelen eller skeen, du bruger til at håndtere dejen, kan skyllse i vand, inden du går i gang. Så hænger dejen ikke så nemt i.

Læs mere om