Sådan samler du mad i skoven
- Hav altid en naturguide med i kurven, så du kan læse om de forskellige planter og skelne de giftige fra de spiselige. Tag aldrig chancer! Er du i tvivl, om planten er spiselig, så hold dig hellere væk!
- Sørg for, at planterne ikke er forurenede af giftig jord eller bilos. Så hold dig væk fra grøftekanten, og gå længere ind i skoven.
- Du må samle overalt i offentligt ejede skove. Til gengæld må du kun plukke det, du kan nå fra stierne og vejen i de privat ejede skove
- Medbring en kurv, fryseposer til planterne, et fugtigt viskestykke til at dække poserne, en saks/kniv og en naturguide
- Skær altid stænglerne over med en kniv eller klip dem med en saks. For hvis du river dem over, kan de visne og dø
- Fyld kun 1 bærepose om dagen. Det er god skik, når man sanker.
- Vask planterne grundigt, når du kommer hjem.
- Opbevar planterne rene og fugtige i poser i kølskabet i op til en uge
Kilde: Naturvejleder Søren Espersen
Orienter dig, før du sanker
Helt overordnet bør du altid orientere sig på Fødevarestyrelsens hjemmeside, inden du sanker i naturen eller egen have.
Styrelsen har 2 plantelister, som altid er opdateret med seneste nyt om spiselige planter og blomster.