Sådan rydder du op i medicinskabet

Det kan være fornuftigt at gennemgå skabet med medicin. Hvis du har medicin stående, som du ikke kan huske, hvorfor du fik, så skal det kasseres.

Hvis du er usikker på, hvad det er for noget medicin, du gemmer i skabet, så skil dig af med det.

Gem ikke gammel medicin

Medicin skal tages af den, det er udskrevet til, og til det formål det er tiltænkt. Medicin, du ikke længere bruger, skal afleveres på apoteket. 

Det samme gælder medicin, der er blevet for gammelt, eller hvor udløbsdatoen ikke kan læses. Gammel medicin er ikke nødvendigvis farlig, men den kan have en nedsat effekt, og det kan i værste fald blive farligt. 

Du skal ikke gemme på receptmedicin, fordi du tror, du vil få brug for den en anden gang.

Pas på løse tabletter

Løse blisterpakninger med tabletter, som du ikke kan huske, hvordan virker, skal væk. Det samme gælder for løse tabletter. Tag aldrig medicin, du ikke er sikker på, hvad er. 

Tabletter, der er brune og lugter surt, skal fjernes. 

Aflever medicinen på apoteket

Du må aldrig smide medicin i skraldespanden eller i toilettet. Kasseret medicin skal afleveres på apoteket, der har pligt til at tage imod det. Kanyler og spidse genstande skal afleveres i kanylebøtter for at sikre mod stikuheld. 

Apoteket tilbyder en gennemgang af al din medicin. Du aftaler tid med en farmaceut og medbringer al din medicin – både receptmedicinen og den, du har købt i håndkøb. Sammen finder I så ud af, hvad der kan gemmes, og hvad der skal kasseres. 

Kilde: Danmarks Apotekerforening

Se, hvad vi ellers skriver om: #medicin og #oprydning