Sådan laver du lækre og velsmagende pandekager

Samvirke bager pandekager. Se video og få opskriften til lækre pandekager, du kan bage til aftensmad, til dessert eller til når du får gæster. Samvirkes madskribent Maria Meldgaard bager pandekagerne.

Ingredienser til 2 personer – 10 pandekager:
2 æg
6 dl mælk
3 dl hvedemel
1 knivspids salt
Smør til stegning

Bemærk: Opskriften skal fordobles eller tredobles, hvis hele familien vil have pandekager.

Knæk to æg i en skål. Hæld 3 dl mælk ned til æggene. Pisk æg og mælk godt sammen  i hånden med et piskeris.

Tilsæt hvedemel. Pisk til alle klumper er væk. Tilsæt vaniljesukker, salt og resten af mælken, pisk og sæt dejen i køleskabet 30 min.

Smelt smør på en varm pande, vent til boblerne er små, hæld ca. 1 dl dej på. Vip panden, så dejen fordeles over hele bunden.
Pandekagen skal steges ved jævn varme. Løft den lidt i siden med en paletkniv og se, om den er blevet gylden på undersiden.

Vend pandekagen med en paletkniv, når den er gylden på undersiden, og steg videre på den anden side til pandekagen er færdig.

Se, hvad vi ellers skriver om: #mad, #aftensmad, #pandekager, #hverdagsmad og #opskrifter