Sådan laver du en salatdressing, der dur til alle salater

Lav dressingen som her eller krydr den med et fed revet hvidløg, hakkede soltørrede tomater, lidt peberrod eller revne hasselnødder.

Opskrift på salatdressing

5 spsk. olivenolie

5 spsk. piskefløde

1,5 spsk. citronsaft

1 spsk. Dijon-sennep

1 tsk. sukker

Salt og peber







Hæld olivenolie i skålen til en stor portion dressing,

Tilsæt piskefløde, citronsaft og sukker. Find et godt lille piskeris frem.

Pisk, til fedtstofferne er skummende, og citronsaften og sukkeret har fordelt sig.

Tilsæt sennep og rør den ud i dressingen.

Tilsæt salt, peber og smag til.

Dressingen kan også krydres med karry, krydderurter eller knuste kaffebønner.

Vend lidt dressing ind i salaten. Brug kun så meget, at dressingen lige fugter overfladen af salatbladene.

Dressingen kan holde sig fem dage i køleskab og dur til alle salater.