Sådan kommer du i gang med Instagram

Har du en smartphone, lyst til at tage billeder eller små videoer og vise dem frem, så er Instagram den rette app til dig. Samvirke giver dig her en hurtig guide til, hvordan du kommer i gang med at dele dit syn på livet i billeder på det store internet.

Et udsnit af de mange billeder, du kan finde på Samvirkes instagramprofil.

Hvad er det der Instagram for noget?

Firkantet skåret kan man kalde Instagram for Facebook i billeder. Du har mulighed for at tage og dele billeder, forskønne dem efter smag og følge dem, du kender, eller andre, du måtte finde interessante - for eksempel Samvirke.

Hvis du ikke gider al den snak, kan du se en billedguide længere nede.

Tjenesten startede i 2010 og er siden bare vokset og vokset. I skrivende stund er der mere end 200 millioner brugere af appen, og tallet er stadig stigende.

Instagram findes som app i officielle versioner til iPhone og Android, og der er også en version til Windows-telefoner. 

Kun på mobilen - næsten

Du skal have en smartphone, hvis du vil være aktiv bruger af Instagram. Du kan nogle af de samme ting på Instagram.com, som du kan på mobilen, men du kan ikke lægge billeder op, og det er for de fleste drivkraften bag appen. 

Du kan også finde Samvirkes profil på nettet her.

Sådan kommer du i gang

Først skal du downloade appen. Herefter skal du, når programmet starter, oprette en brugerkonto. Er du allerede medlem af Facbook, kan du logge ind med samme brugeroplysninger, da Instagram er ejet af netop Facebook.

Logger du ind med dine Facebook-oplysninger, bliver du automatisk venner med de af dine Facebook-venner, som også bruger Instagram, og så er du allerede godt på vej. 

Hvem eller hvad skal du så følge? 

Det er helt op til dig selv, hvis billeder, du har lyst til at se på. Du kan søge på emner, såkaldte hashtags (dem kommer vi ind på i næste afsnit) og derfra finde brugere, som lægger billeder op om det emne, du synes, er sagen - hækling, træning, øl, katte, ja det er næsten kun fantasien, der begrænser emnerne. 

Samvirkes profil hedder slet og ret Samvirke
Vi tagger sådan her: #samvirke

Sådan bruger du appen 

dsd1. Når du åbner Instagram første gang, vil programmet automatisk starte på hjemmeskærmen. Det er den, der kommer, når du trykker på ikonet med huset nederst i højre hjørne. Her kan du se de billeder, som dem, du følger, har lagt op. Billederne opdateres i takt med, at dem, du følger, lægger nye billeder op.

2. Trykker du på ikonet med hjertet, kan du se den seneste aktivitet, som omhandler din profil. Du kan se, hvem der har liket dit billede (det gør man enten ved at trykke 2 gange på et billede eller på den knap, som hedder 'Synes godt om'), og om du har fået nye følgere eller kommentarer. Når der er nyt på din profil, får du besked direkte på skærmen i appen med et orange symbol.

3. Det sidste ikon i bunden fører dig ind på din egen profil. Herfra kan du se alle de billeder, du har lagt op, samt tilføje eller ændre i indstillinger og oplysninger om din profil. Ønsker du for eksempel en privat profil, trykker du tandhjulet øverst til højre, hvorfra en ny profil med indstillingsmuligheder åbner sig.1. Stjernesymbolet er udforskningsknappen. Trykker du på den, kommer dette billede frem. Her er en samling af de sidste nye billeder, der er lagt på Instagram.

2. Trykker du på linjen med forstørrelsesglasset og teksten 'Søg efter brugere og hashtags',kan du som her vælge at søge efter brugere. Skriv navnet på brugeren, og så får du enten et fuldt match eller et bud på en bruger, som hedder noget lignende. Vil du følge brugere, klikker du på den og vælger 'følg' på næste skærmbillede.

3. Hashtags er en måde at gruppere billeder. Man kan selv lave hashtags ved at skrive symbolet # foran et emne eller ord. For eksempel #samvirke. Så kommer alle billeder, som har dette hashtag frem. Ligesom ved brugersøgning får du også her en liste med lignende tags. Klik på det tag, du gerne vil se, og så kommer en liste af alle billeder med tagget frem.

Sådan lægger du et billede på Instagram

For at komme til kamerafunktionen, skal du trykke på ikonet nederst i midten. Når du har gjort det, får du nedenstående menu.

ss1. Hold telefonen, så du fanger det motiv, du vil tage billede af, og tryk på den store, runde knap - det er udløseren.

2. Har du et billede på telefonen allerede, som du gerne vil lægge op, trykker du i stedet på ikonet nederst til venstre. Det er en lille udgave af det sidste nye billede i din telefons hukommelse. Tryk her og kom til en menu, hvor du kan se alle dine billeder.

3. Når du har valgt dit billede, kan du redigere det. Der findes en række filterfunktioner, som giver dit billede andet lys og look. Prøv dig frem og vælg det, du bedst kan lide, eller spring effekten over. Når du er færdig, trykker du på 'næste' øverst til højre, og du kan nu poste dit billede.

Tag, tag, udbred

Du er nu klædt på til at gå i krig med Instagram. Der er flere småfunktioner, som ikke er nævnt her i artiklen, men prøv dig frem - det er ikke så svært. 

God fornøjelse. Tag med #samvirke, hvis du tager et billede, som er relevant for os.

Se, hvad vi ellers skriver om: #internet, #smartphone, #foto og #apps