Så meget må du fragte på din cykel

Skal du flytte, eller har du købt en ny dør og overvejer, om du skal transportere den hjem på cyklen, så tjek lige disse regler først. Der er nemlig regler for, hvor stort dit læs på cyklen må være.

Du må gerne have en stor taske på bagagebæreren, så længe den ikke fylder for meget.

Du må ikke fylde i bredden

Dit læs må maksimalt fylde en meter i bredden. Hvis du har en Christianiacykel eller en anden ladcykel med tre hjul, må du dog gerne transportere ting, der fylder 1,25 meter i bredden.

Du må gerne køre med en lang stige

Du må derimod gerne fylde en del i længden. Helt op til 3,5 meter lang må din last være. Det vil sige, at du gerne må køre med eksempelvis en wienerstige, der typisk måler godt to meter i længden – hvis du kan finde ud af at cykle med den.

Pas på med læs på styret

Rådet for Sikker Trafik råder til, at man ikke læsser styret på cyklen for tungt, da bagagen kan komme ind i hjulet og gøre kørslen usikker. De foreslår, at man i stedet bruger cykelkurv eller cykeltasker til sine indkøb.

I øvrigt skal man ikke køre med ting, der forhindrer en i at give tegn eller styre cyklen sikkert.

Børn må kun transporteres bagpå cyklen til de er otte år

Børn må kun transporteres bagpå cyklen, til de er otte år Du må ikke fragte en person på bagagebæreren. Der må nemlig ikke sidde flere personer på en cykel, end den er beregnet til. Dog må børn under 8 år godt medtages på cyklen, når der er indrettet særlig siddeplads.

En siddeplads til barnet skal være tilpasset barnets vægt og højde, og der skal være afskærmning mod hjulegerne. Børn, der sidder bag på cyklen, skal i øvrigt være forsvarligt fastspændt. Og den, som kører cyklen, skal være fyldt 15 år.

Se, hvad vi ellers skriver om: #transport, #vægt, #flytning og #cykel