Powerprinsessen slipper slikket i ny selvhjælpsbog

Der er hverken løftede pegefingre eller sukkerforbud i den nye bog "Slip slikket" af Umahro Cadogan og Lone Rasmussen,
der gør op med synet på syndigt slik.

Bogen "Slip slikket", som Lone Rasmussen på billedet her er medforfatter til, indeholder 40 opskrifter på sundere slik.

Ny bog skal give styrke til at slippe kunstige fristelser

Hvorfor egentlig fylde sig med E-numre, skummetmælkspulver og margarine, bare fordi det er forklædt med sukker og smagsstoffer i vingummi og lakrids? Det spørgsmål kunne Lone Rasmussen ikke svare på, da hun fandt ud af, hvad almindeligt slik indeholder. For Lone, der også er kendt som Powerprinsessen, blev konfrontationen med varedeklarationerne starten på slutningen af kampen mod slik.

Sammen med sin kæreste Umahro Cadogan har hun nu forfattet bogen ”Slip Slikket”, der skal give andre den samme ammunition og styrke til at modstå de kunstige fristelser.

Du kommunikerer med din krop, når du spiser

For Lone kom gennembruddet, da hun mødte Umahro Cadogan. Han er ernæringsekspert, og det er hans fortjeneste, at Lone Rasmussen blev i stand til at lægge skumbananer, mælkechokolade og vingummibamser bag sig.

»Det afgørende øjeblik blev, at Umahro lærte mig, hvad der egentlig er i slik. Og han fik mig til at forstå, at man kommunikerer med sin krop, når man spiser. Enten kan man sige ”Fuck dig, møgluder.” Eller også kan man sige ”Skat, jeg elsker dig.” Og så kunne jeg jo godt se, at det ikke gik med den der pose lakridskonfekt, jeg havde i lommen.«

Folkeoplysning og sukkerholdig inspiration skal bane vejen

Derfor er ambitionen med bogen at sætte fokus på, hvad der egentlig er i det slik, man kan køber. Alle Lones tidligere yndlingsgodter bliver demonteret og delt i emulgator, E-numre og modificeret stivelse. Eksempelvis bliver det, der gør skumslik blødt, nemlig elastisk metyl hydroxypropyl cellulose også brugt i tapetklister. Men bogen har ingen forbud.

»Det er fantastisk, hvis folk siger: ”Ja, der er margarine og skummetmælkspulver og kogte griseknogler i, og det vil jeg gerne spise”, for så har de truffet et informeret valg i stedet for at tage hænderne for øjnene og holde sig for ørerne og bare gafle det ned,« siger Lone Rasmussen.

Den søde tand må gerne stadig leve

Powerprinsessens søde tand er dog hverken afmonteret eller neutraliseret. Den lever stadig.

»Jeg er den første til at række hånden op, hvis nogen spørger, hvem der godt kan lide lys Marabou. For det kan jeg. Men jeg spiser det ikke, for jeg vil ikke have noget, der er lavet af margarine og skummetmælkspulver. Slut.«

Sukkerkravet opfylder hun i stedet med god samvittighed og med søde sager lavet af gode råvarer. Og bogen indeholder en stribe af opskrifter på søde, men gode, snacks, desserter, kager og drikke.

Powerprinsessens slikløsning er ikke billig

Med ingredienser som engelsk lakridspulver, dadler, cashewnødder og friske bær er Powerprinsessens slikløsning bestemt ikke billig, og det vil hun gerne erkende.
 
»Hverken jeg eller Umahro vil stille os op og sige, at det her er en billig løsning. Men det er med det her som med alt andet i livet; det handler om prioritering. Og det man putter ind i sin krop, og som bliver til ens hår og ens negle, det er måske ikke der, man skal spare,« siger Lone Rasmussen.

Se, hvad vi ellers skriver om: #sukker og #slik