Nemme blæretrick får flere mænd i køkkenerne

Bland blomkålsbuketterne med parmesan og kapers og lynmariner kålen til en flæskestegssandwich. Se tre Claus Holm tricks, der tryller med hverdagsmaden

Mange danskere har køkkenangst - men det er ikke så svært, siger kokken Claus Holm

Mænd tænder på mad med blærepoint

Det skal smage himmelsk, det skal være pærelet og må alligevel gerne give lidt blærepoint. Sådan lyder Claus Holms opskrift på at få flere mænd ud i køkkenerne, når hverdagsmaden skal tilberedes. 

Claus Holm laver nøglehulsmad

Claus Holm har i samarbejde med Fødevarestyrelsen udarbejdet opskrifter, der markerer nøglehulskampagnens fem års fødselsdag i maj 2014. Nøglehulskampagnen markerer fødselsdagen ved at sætte særligt ind over for mænd, fordi især ufaglærte mænd fra ca 35 år og op har flest udfordringer i forhold til at gå i køkkenet og tilberede sund mad. Det er en opgave, han er begejstret for. Han brænder for hverdagsmaden i de danske køkkener, fortæller han.

Lysten til at gå i køkkenet skal generobres

”Mange danskere brillerer i madkonkurrencer, men endnu flere har regulær køkkenangst og problemer med ganske almindelig sovs og kartofler. De mangler anvisninger i, hvordan man tilbereder en helt almindelig skrubbe eller får den lækreste mad ud af frosne grøntsager, og mange bliver blufærdige og skammer sig næsten over deres manglende færdigheder,” siger Claus Holm. Som tv-kok har han ofte hjulpet køkkenforskrækkede mennesker over den første hurdle og gjort dem glade for og trygge ved at lave lækker og sund mad. 

Mad må ikke være for svært

”Det er jo fedt at lave mad, balsam på sjælen og ren livsglæde,” siger Claus Holm og tilføjer at især mænd vil tænde på, at der er lidt ekstra finesse og blær i opskrifterne på ganske almindelig hverdagsmad, men på den nemme måde.

Lækker flæskestegssandwich

Herunder får du opskrifter, hvor Claus Holm med få midler giver hverdagsretterne et twist af eventyr: Ristet laks med chili og blomkålssalat med parmesan og kapers, flæskestegssandwich med marineret kål og forloren hare med glaserede kartofler. Lyder det svært? Det er det ikke, Claus Holm er selv uddannet kok, men har gjort det til sit speciale at udarbejder opskrifter, der er nemme nok til, at næsten ethvert barn kan finde ud af dem.

Nøglehullets hovedbudskaber:

  • Spar på fedt
  • Spar på sukker
  • Spar på salt
  • Spips flere kostfibre og fuldkorn

60 procent af danskerne kender til mindst et af de fire hovedbudskaber

Se, hvad vi ellers skriver om: #fisk, #flæskesteg, #madlavning og #køkkenråd