Mad på 1 minut: Croughnuts med kanelsukker, havsalt og softice

Disse sprøde ringe består i sin enkelthed af fritteret butterdej, masser af tynde lag dej, som puffer op i varm olie. Drys rundhåndet med kanelsukker og lidt salt, så smager de herligt, som en hurtig dessert med softice til.

Opskrift til 4 personer:

1 rulle butterdej (ca.275g)
½ L neutral olie, til frittering
4 spsk. rørsukker
ca.1-2 spsk. stødt ægte kanel
¼ - ½ tsk. fint havsalt

blød vaniljeis eller softice, til servering 

  1. Rul butterdejen ud og brug en udstikker til at stikke mellemstore cirkler ud, brug herefter en mindre udstikker til at lave hul i midten af dejcirklerne. 
  2. Hæld olien i en kasserolle og varm den op til ca.180C, test den med et lille stykke dej eller en tandstik i træ, det skal bruse let når de kommer i olien. 
  3. Steg dejringene gyldne i olien, et par stykker af gangen. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
  4. Bland rørsukker, kanel (efter smag) og havsalt, og drys det over de sprøde ringe. 
  5. Server dem lune, med ekstra kanelsukker og evt. blød vaniljeis til at dyppe i. 

TIP: Brug wienerbrødsdej eller dej til kanelsnegle i stedet for butterdej, så bliver de mere som doughnuts. 

Se, hvad vi ellers skriver om: #mad, #is og #desserter