and

Må jeg genopvarme andestegen?

Er det en god ide at stege anden aftenen før, den skal spises?
?

Jeg har købt en and på 3200 gr., som jeg har tænkt mig at langtidsstege, hvor lang tid skal den have?

Er det en god ide at stege den dagen før for eksempel lillejuleaften og så varme den juleaften?

Preben Andersen, Asnæs

Svar fra Winnie From Thesbøl

Ja du kan godt langtidsstege og genopvarme anden. Her får du 2 forslag:



1.    Sæt ovnen på 175 grader. Gnid anden med salt og peber og fyld med æbler og svesker. Læg den i en bradepande med brystet nedad og sæt den i den opvarmede ovn. Vend den efter 20 min., hæld fedtet op i en skål og hæld vand i bradepanden.



Steg den ca. 45 min. pr. kg. Stik med en kødnål i låret for at se, om den er færdig Kødsaften skal være klar. Efterbrun evt. ved 225 grader.



2.    Forbered anden som ovenfor, sæt den i en kold ovn med brystet nedad og indstil ovnen på 100 grader. Vend den efter et par timer og behandl i øvrigt som ovenfor beskrevet. Et stegetermometer skal vise mindst 75 grader, målt i overlåret.



Når anden er lidt afkølet, skæres den ud. Klip evt. brystbenet af, og læg bryststykkerne herpå. Læg alle stykker i bradepanden eller i et ildfast fad, oven på svesker og æbler. De skal ligge helt tæt. Ved genopvarmning pensles overfladen med andefedt, og anden sættes i ovnen ved 225 grader netop så lang tid, som det tager at gennemvarme kød og fyld.

Winnie From Thesbøl er mad-, måltids- og husholdningskonsulent og cand. pæd.

Læs mere om