Luft i kødpakken

I pakkerne med eksempelvis hakket oksekød står, at det er pakket i beskyttende atmosfære. Men er luften i pakken farlig?
?

På varedeklarationen på blandt andet hakkekød kan der stå, at kødet er pakket i en beskyttende atmosfære. Hvilken luftart er der i kødpakkerne? Er den farlig? Vi vil helst ikke købe kødet, før vi ved, hvad der er i.

Frede Christensen

Svar fra Esben Meier

Luftarten er bestemt ikke farlig. Kød, der pakkes i en beskyttende atmosfære, opnår længere holdbarhed end kød, der pakkes med en tynd film, der er luftgennemtrængelig.

Den atmosfæriske luft, som er den, der omgiver os, suges ud af pakken, og ind blæses en blanding af 70 procent ilt og 30 procent kuldioxid. Begge luftarter findes også i atmosfærisk luft, men her er indholdet af ilt noget lavere og indholdet af kuldioxid under 1 procent. Ilten sikrer en pæn, rød kødfarve, og CO2 – kuldioxid – hæmmer de naturligt forekommende bakterier i at vokse.

Esben Meier er kategorigruppechef for fersk kød, fjerkræ og fisk i Coop.

Se, hvad vi ellers skriver om: #indkøb, #kød, #emballage, #coop og #hakket oksekød