Pocherede æg ligner blær og luksus, og de smager himmelsk, men det er ikke nær så svært at lave porcherede æg, som det ser ud.
Brug en høj pande
Hæld vand i pande med låg (sauterpande) tilsæt 1 tsk. salt og 2 spsk. eddike.
Når du bruger en pande i stedet for en gryde, er det nemmere at få æggene sikkert i og op af kogevandet. Eddiken får æggehviden til at koagulere hurtigt og samle sig om blommen.
Slåg æg ud i kopper
Slå æg ud i en tekop. Brug 2 æg og 2 kopper. Når du har æggene slået ud i kopper, kommer de samtidig i kogevandet og bliver kogt ens.
Lad vandet koge
Kog vandet, men uden store bobler på overfladen.
Hvis vandet bulderkoger, vil æggene nemt gå i stykker.
Hæld æggene i panden
Hæld æg i panden helt nede ved vandoverfladen fra hver side af panden. Læg låg på. Fjern panden fra varmen. Lad derefter æggene stå i 4 minutter, hvis de skal være medium eller 3 minutter, hvis de skal være helt flydende.