Kom gennem Københavns Lufthavn uden astma og allergi

Er du en af de 200.000 danskere, der lider af parfumeallergi? Eller lider du af astma eller duft- og kemikalieroverfølsomhed? Så er der hjælp at hente, når du skal gennem Københavns Lufthavn.

Lider du af astma eller duft- og kemikalieoverfølsomhed, så kig efter Astma-Allergi Danmarks logo i lufthavnen.

Tag allergiruten

For mange mennesker er lufthavnens toldfrie butikker, som spækket med flotte flakoner og fantastiske dufte, et slaraffenland. Men er du en af de mange, der lider af astma eller allergi, kan turen gennem lufthavnes parfumeafdeling være en grim udfordring. Ja, du kan faktisk blive syg af det.

Det er der heldigvis råd for. Københavns Lufthavn har lavet en allergirute, der tager dig uden om parfumeafdelingen. Eller næsten – afhængig af hvilken udgang dit fly afgår fra, kan det være nødvendigt at gå forbi butikken, men du slipper for turen igennem den.

Kig efter Astma-Allergi Danmarks logo

Som alle andre passagerer skal du gennem et sikkerhedstjek i lufthavnen. Når det er overstået, drejer du til venstre. Kig efter et hvidt skilt med en blå krans – det er Astma-Allergi Danmarks logo. Der sidder en stor knap ved siden af. Tryk på den, så åbner dørene sig, og du kan gå uden om parfumeafdelingen.

Ellers spørg personalet i sikkerhedstjekket om vej. Det kan være lidt svært at finde døren.

På lufthavnens hjemmeside, www.cph.dk, findes en oversigt over, hvordan du finder ruten. Klik på Faciliteter og herefter på Indgang for allergikere.

Kilde: Astma-Allergi Danmark 

Se, hvad vi ellers skriver om: #allergi, #fly og #astma