Klumme: Jeg har fundet den brik, der mangler

Løsningen på alting er en ethjulet cykel eller et band. Liv Mygind har svært ved at finde balancen, men er trods alt blevet journalist på Samvirke.

Cirka en gang om året finder jeg løsningen på alt. Jeg elsker fornemmelsen af at have knækket livets kode og stå på tærsklen til den nye epoke, hvor alting bliver bedre. Jeg ved, at denne nye idé, passion eller hobby er svaret på alle hidtidige problemer. Det er den her brik, der har manglet. 

Sådan har jeg det lige nu. Jeg har fået en ethjulet cykel! Det ene hjul er det, jeg har manglet for at få balance i mit liv. Den motion, jeg ikke har fundet tid til, kan jeg nu få derhjemme, når jeg øver mig, eller på legepladsen, når jeg alligevel hænger ud, mens børnene klatrer. 

Jeg forestiller mig, hvordan jeg vil lære mine børn og min mand kunsten at køre på unicykel, når jeg selv har lært det. Den nye fælles hobby vil give os en nærhed, også når børnene bliver teenagere, og de vil undgå ungdomskriminalitet, fordi de i stedet for at drikke shots og smårapse øver sig i at køre på line på et hjul. 

Jeg lukker øjnene og forestiller mig, hvordan jeg kører af sted i høj fart på mit ene hjul. Jeg smiler. Lykken er lige rundt om hjørnet. 

På samme måde havde jeg det, da jeg for 10 år siden købte en hvid countryguitar og begyndte at lære at spille akkorder. Jeg gik i stå og nåede aldrig at tage et F. Men så længe håbet var der, var jeg overbevist om, at der ville være en tid før og efter guitaren. Jeg ville ikke længere bare mødes med mine veninder og sludre. Vi ville have noget at være sammen om. En ny fælles passion var født: Bandet! Og det gik også efter planen et stykke tid. Mine bedste veninder var med på ideen. Desværre ville vi alle sammen spille guitar, og vi måtte indgå store kompromiser om en turnusordning på trommer og bas. Vi fik en gammel ven og musiker til at være vores lærer og forestillede os, hvordan det ville blive, når vi åbnede Orange Scene. Vi råbte meget. Nok mere end vi øvede os. Vores ven og lærer fik – til trods for et nærmest komplet hårtab – grå hår af at øve med os. Vi nåede faktisk kun at lære at spille én sang: Køb bananer i en meget langsom og sexet udgave. 

Men følelsen af at have fat i håbets kappe og flyve med sommerfugle i maven er vidunderlig. 

Og hvem ved. Måske bliver vi verdens første familie, der cykler fra København til Paris på ethjulede cykler. Jeg skal bare lige lære at komme op på den først.

Se, hvad vi ellers skriver om: #hobby, #klumme, #cykel og #humor