Kan lufthavnens toldfri priser matche Matas, Fakta og Netto?

Når man efter sikkerhedstjekket endelig har fået overtøj, bælter og sko på igen, venter feriens første fristelse lige rundt om hjørnet - et bugnende tax-free eldorado af parfume, kosmetik, slik og spiritus. Men er der egentlig så meget at spare? Samvirke.dk har sat lup på priserne i lufthavnene i København og Billund.

Der er masser af fristelser i lufthavnens tax-free shop.

Priser i lufthavnen er lavere

Den er god nok. Der er faktisk penge at spare ved at handle i de såkaldte »tax-free« butikker i lufthavnen. For selv om de ikke er spor »tax-free«, når man rejser inden for EU, viser en stikprøve, som Samvirke.dk har foretaget, at priser på parfume og kosmetik generelt er væsentligt lavere i lufthavnene end i dagligvarebutikkerne.

Tax-free spirituspriser er billigst i lufthavnen

Spiritus, som man dog kun kan købe i lufthavnen, når man rejser uden for EU, er også billigere. Selv når der er tilbud på spiritus i supermarkederne, kan priserne ikke konkurrere med de ægte tax-free priser.

Supermarkedets sliktilbud ofte billigere

Slik og søde sager er der, hvor der er  mindst at spare. Generelt er lufthavnen billigere, men man skal også typisk købe meget store portioner. Et godt tilbud i supermarkedet kan sagtens vise sig at matche lufthavnens priser.

Alle varer kan dog være endnu billigere i luften eller på ankomstdestinationen, så det bedste råd er: Se dig godt for!
 

Se, hvad vi ellers skriver om: #forbrug, #alkohol, #rejse, #fly, #priser og #hudpleje