Kan du få gavn af hypnose?

Ikke alle er lige hypnotiserbare, men er du god til at koncentrere dig om én ting i længere tid ad gangen, er det måske et tegn på, at du kan hypnotiseres.

Hypnose er stadig på Sundhedsstyrelsens liste over alternativ behandling. Ifølge cand.psych. og dr.med. Bobby Zachariae er en af grundene, at der i Danmark stadig er en begrænset mængde forskning inden for feltet.

Det er individuelt, om man kan få gavn af hypnose

Har du ikke prøvet hypnose før, kan du ikke vide, hvor modtagelig du er over for hypnosen.

Det forklarer Bobby Zachariae, som er psykolog og har en doktorgrad i medicin. Han har siden slutningen af 1980’erne forsket i hypnose, herunder effekter af hypnose på smerte og immunsystemet, og i hvorfor nogle er mere modtagelige over for hypnose end andre.

"Hvis man ikke er hypnotiserbar, vil det i behandlingen efter alt at dømme ikke gøre den store forskel, om man bruger hypnose eller ej," siger Bobby Zachariae.

Opmærksomhed og fokus

Selvom du sjældent kan vide på forhånd, om du er hypnotiserbar, kan det være et fingerpeg, hvis du er særligt god til at være opmærksom og fokuseret på én ting i længere tid ad gangen.

Hvis du let bliver opslugt af for eksempel et teaterstykke eller en film og glemmer det, der sker omkring dig, så er der større sandsynlighed for, at du er højt hypnotiserbar og kan få særlig gavn af en behandling i hypnose. Det kommer i langt mindre grad an på, om du tror på hypnose eller ej.

Se, hvad vi ellers skriver om: #hypnose og #angst