Iskager med saltstænger og nutella

Sprøde saltstænger danner en knasende bund i disse små, ultralækre iskager, der er toppet med fløjlsblød, chokoladesød nutella-is. Helt uimodståelig på en lun sommerdag - og hvilken som helst anden dag på året!

Opskrift til 4-6 personer

Bund:
15 saltstænger
4 kiks, for eksempel mariekiks eller digestive
2 spsk. smør, smeltet
 
Nutella-is:
2 æggeblommer, stuetemperatur
1 tsk. glukose (sirup), lys sirup eller sukker
Cirka 2 spsk. nutella, stuetemperatur (eller andet smørbart chokoladepålæg)
1½ dl piskefløde
Evt. et nip salt
 
Smeltet chokolade til pynt

  1. Knus saltstænger og kiks sammen. Vend smørret i og rør, til smørret er trukket ind i kiksesmuldret. Fordel blandingen i bunden af 4-6 små isbægre og sæt dem i køleskabet i 5-10 minutter.
  2. Pisk æggeblommer og glukose sammen i 2-3 min. Rør herefter nutellaen i.
  3. Pisk fløden til let skum. Vend 1/3 af flødeskummet i nutellablandingen. Når massen er ensartet, vendes resten af flødeskummet forsigtigt i. Smag isblandingen til og tilsæt evt. lidt havsalt (eller lidt mere Nutella efter smag!).
  4. Hæld isblandingen i isbægrene og sæt dem i fryseren i min. 2-3 timer.
  5. Tag isene ud af fryseren og lad dem evt. stå 5-10 min. inden servering. Pynt dem imens med smeltet chokolade.

 
TIP: Lav en klassisk chokoladeis i iskagerne i stedet for nutellais ved at bruge 3-4 spsk. smeltet god chokolade i stedet for nutella og tilsæt yderligere 1 spsk. sukker i  pkt. 2.

Se, hvad vi ellers skriver om: #kager, #is og #desserter