is

Is på 2 minutter - med isterninger og salt

Hvorfor bruge timer på at lave is, når du kan fryse den på 2 minutter? Karsten Olsen fra Fødevarekemisk Institut på LIFE viser her, hvor hurtigt det kan gøres.
No video provider was found to handle the given URL. See the documentation for more information.

Is frosset med kuldeblanding

Iscreme:

  • 2 æggeblommer
  • 2,5 dl mælk
  • 60 g sukker
  • 1/2 vaniljestang
  • 2,5 dl piskefløde

Kuldeblanding:

  • 1 kg knuste isterninger
  • 200 g salt
  • 3 dl vand



Til iscremen opvarmes ingredienserne - på nær fløden - i et vandbad og opvarmes under omrøring til 80 grader celsius. Herefter afkøles den. Når den er nået stuetemperatur - eller gerne koldere - røres fløden i og det hele smides i en frysepose og lukkes stramt til.



Til isblandingen blandes isen med vand og salt og hældes i en lidt større pose. Herved sænkes frysetemperaturen. Nu er kuldeblandingen parat til at fryse iscremen og det gøre ved at man lægger posen med iscremen ned i den større pose og lukker den større pose helt til.



Nu kan man begynde at "massere" posen med kuldeblandingen omkring iscremen i nogle minutter. Hvis det bliver for koldt for fingrene, kan man bruge vanter. Når isen antager fast konsistens, er den klar.

Læs mere om