Hvorfor er der kød i grøntafdelingen?

I mange af Coops butikker er der kølere med kød i grøntsagsafdelingen. Er det ikke skadeligt for fødevarehygiejnen, spørger en læser.
?

Jeg undrer mig over, at Coop nu placerer kød i grøntafdelingerne. Nogle gange i separate kølere, andre gange ligger der noget kød lige ved siden af noget grønt. Jeg finder det ganske uhygiejnisk.  Også selvom kødet er placeret i en separat køler inde midt i grøntafdelingen. Lige ved siden af køleren ligger eksempelvis selleri med top og lidt jord på selleriknolden. Det er da ikke i orden.  Hvad siger Levnedsmiddelstyrelsen?

Lene Vahle, Ramten

Svar fra Karin Frøidt

Lovgivningsmæssigt er det o.k. at placere en køler med fersk kød i frugt- og grøntafdelingen. Der må dog aldrig være risiko for, at de forskellige varer kan forurene hinanden. Det er butikkens ansvar at placere varerne, så dette ikke sker. Samtidig er der krav til vores medarbejdere om, at de løbende overvåger varerne, så de hurtigt kan reagere, hvis der skulle opstå en uhensigtsmæssig situation.

I forhold til sameksponering af fersk kød og grønt i samme montre er det ligeledes lovligt, men der er strenge krav om, at der på ingen måde må være kontakt imellem kød og grøntsager. Derfor må der kun benyttes grøntsager pakket i tætsluttende emballage uden huller og perforeringer, og derudover skal grøntsager, der anvendes sammen med kød, være fri for synlig jord. For at sikre en tilstrækkelig adskillelse i montren anvender rigtig mange butikker flytbare skillevægge eller lignende mellem produkterne.

Karin Frøidt er kvalitetschef hos Coop.

Se, hvad vi ellers skriver om: #grøntsager, #kød og #coop