Hvorfor bliver de frosne rabarber slatne?

Kan jeg undgå, at rabarberne skvatter sammen ved frysning?

Fryseskader kan mindskes, hvis frugt og grønt blancheres, før det fryses.

?

Mine venner elsker desserter med rabarber, og jeg har heldigvis mange af dem i haven.

Sidst jeg høstede rabarber, havde jeg flere, end jeg umiddelbart kunne bruge, så jeg frøs nogle af stænglerne ned, men da jeg tog dem ud af fryseren, var de helt slatne.

Hvorfor det? Kan jeg gøre noget, så rabarberne ikke skvatter sammen ved frysning, og hvad betyder det for resultatet af for eksempel en rabarbertærte, at de har mistet spændstigheden?
 

Lise Tjellesen, Espergærde

Svar fra Mia Kristensen

Frysningen ødelægger plantecellerne, så vandet siver ud ved optøning, og strukturen ødelægges. Det sker ved frysning af både frugter, bær og grøntsager.

For at mindske fryseskaderne blancheres nogle typer frugt og grønt inden frysning, så holder både form og struktur bedre.

I en rabarbertærte kan du sagtens bruge frosne rabarber, dog bliver fyldet mere blødt og ensartet end normalt, men smagen er stadig god og sommerlig. 

Mia Kristensen underviser i kvalitet, ingredienser og køkkenfærdigheder på professionshøjskolen Metropol. Er uddannet inden for fødevarevidenskab på Københavns Universitet

Se, hvad vi ellers skriver om: #desserter, #frugt og #sylte