Hvordan vælger jeg en god karry?

Hvorfor er der så stor forskel på den karry, man køber?

Kig på ingredienslisten, når du køber karry. Køb den frisk, og rist karryen, små smager den af mere.

?

Jeg oplever, at der er enorm forskel på den karry, man køber. Hvordan vælger jeg en god karry? 
 

Anne Højstrup, Horslunde

Svar fra Mia Kristensen

Kig på ingredienslisten. Karry er en blanding af forskellige typer tørrede krydderier. Typisk består de karryblandinger, vi kender herhjemme, af 10-15 forskellige tørrede krydderier. Der er gurkemeje, som giver farven, koriander, spidskommen, bukkehornsfrø, sort peber, sennepsfrø, fennikelfrø, chili, ingefær, kanel og/eller kardemomme. Derudover kan karry indeholde allehånde, hvidløg, løg, stjerneanis, citrongræs, muskat og andet. 

Generelt er krydderier bedst, når de er friskstødte, så køb den karry med længst holdbarhed eller stød selv krydderierne i en morter eller kaffekværn. Opbevar karryen tørt og mørkt. Og så skal karryen ristes af, gerne i lidt fedtstof, til den dufter og er let gylden. Ristning udvikler smagen og duften i selv den kedeligste karry, så den bliver rund og ikke støvet, det gælder også, selvom du skal bruge karryen i en kold ret. 
 

Mia Kristensen underviser i kvalitet, ingredienser og køkkenfærdigheder på Professionshøjskolen Metropol. Er uddannet inden for fødevarevidenskab på Københavns Universitet.

Læs mere om