Hvordan får jeg runde æbleskiver?

Hvad gør man ved flade æbleskiver?

Prøv med en fast dej med mange æg og vend kun skiven en fjerdel ad gangen.

?

Hvad gør jeg for at få æbleskiverne helt runde og ikke flade og kantede, når jeg steger dem?
 

Iben Wurbs, Espergærde

Svar fra Mia Kristensen

Det er du vist langtfra den eneste, der har problemer med. Prøv en opskrift med stiftpiskede æggehvider, og sørg for, at dejen ikke er alt for flydende, så æbleskiverne kan nå at sætte sig i kanten, inden de vendes.

Hav også en høj temperatur under æbleskivepanden, dog ikke så høj, at æbleskiverne brankes.

Se eventuelt Samvirkes video på samvirke.dk: Sådan laver du perfekte runde æbleskiver. Her kan du se, at så snart det bobler i kanten af dejen, og æbleskiverne er begyndt at danne skorpe, skal de vendes 1/4 omgang.

Hav lidt dej parat i en sprøjtepose, og fyld ekstra dej på den øverste del af æbleskiven. Vend igen, så den ubagte dej med ekstra fyld kommer i bunden og bages. Så skulle æbleskiverne gerne blive helt runde og fyldige. 

Mia Kristensen underviser i kvalitet, ingredienser og køkkenfærdigheder på Professionshøjskolen Metropol. Er uddannet inden for fødevarevidenskab på Københavns Universitet.

Se, hvad vi ellers skriver om: #jul, #kager og #børn