Hvor bliver økokødet af?

Coop har sænket priserne på økologisk kød. Det har fået efterspørgslen til at stige, men nogen steder kan det være svært at finde det økologiske kød.
?

Hvorfor kommer der ikke mere økologisk kød, fisk og fjerkræ i jeres butikker? Jeg synes, jeg hørte, at I ville gå forrest med økologi i 2015, men jeg oplever, at der er mere økologisk kød hos nogle af jeres konkurrenter. Når de kan få fat i økologisk kød, hvorfor kan I så ikke? Jeg talte med slagteren i vores Kvickly i Metropol i Hjørring. Han mente ikke, der var kundegrundlag for at tage det hjem, da det var for dyrt. Men er det ikke netop det, I vil? Sætte prisen ned, så flere kan være med?

Rikke Hoffmann, Hjørring

Svar fra Esben Meier

Efter at Coop har sænket priserne på økologisk kød, har vi set en stigende efterspørgsel i hele landet. Vi har vækstrater på 30-40 procent på økologisk kød, hvilket vi glæder os meget over. Desværre må vi erkende, at det har været vanskeligt at få adgang til flere råvarer og dermed udvide sortimentet. I perioder har vi kun været i stand til at levere 60-70 procent af det, som kunderne har efterspurgt. Økologisk kød er dog fortsat prisfølsomt – også mere end økologiske produkter i andre kategorier. Vi ved fra vore salgsdata, at der er markant større efterspørgsel omkring København og de større byer, hvilket betyder, at vi er varsomme med at tvinge varer ud i butikkerne, og dermed er det den enkelte butik, der i høj grad er styrende for det lokale sortiment. 

Esben Meier er kategorigruppechef for fersk kød, fjerkræ og fisk

Se, hvad vi ellers skriver om: #økologi, #oksekød og #aftensmad