Hvilket fedtstof er bedst til klejner?

Kan jeg bruge kokosolie, når jeg koger klejner?

Kokosolie og palmin, der er oprenset kokosolie, er begge gode til klejnekogning

?

Hvad skal klejnerne koges i, kan det være kokosolie?
 

Charlotte Warnov, Humlebæk

Svar fra Leif Skibsted

Ja, kokosolie og palmin, der er oprenset kokosolie, er begge gode til klejnekogning, da disse fedtstoffer ikke oxideres ved opvarmning. Dermed får klejnerne ikke en harsk smag.

Den gode stabilitet mod oxidation af kokosolie og andre palmeolier skyldes det høje indhold af mættede fedtsyrer og næsten fravær af flerumættede fedtsyrer. Kokosolie sælges også som et økologisk produkt.
 

Leif Skibsted er professor i fødevarekemi ved Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet.
 

Se, hvad vi ellers skriver om: #jul, #småkager og #fedtstoffer