Her skinner solen mest i Danmark

Hvad enten det er efterår, vinter, forår eller sommer, er det altid skønnest at være uden døre, hvis solen skinner. Det gør den bestemt ikke lige meget alle steder i landet. Samvirke har kigget i DMI’s statistikker, så du kan se, hvor chancerne for solskin er bedst.

Det er ikke uden grund, at bornholmerne kalder deres hjemegn for solskinsøen.  85 timer ekstra solskin får bornholmerne hvert år i forhold til gennemsnitsdanskeren.

Bornholm er Danmarks solskinsø

Hvert år skinner solen omkring 1580 timer ned over klippeøen i Østersøen. Det er ikke uden grund, at bornholmerne kalder deres hjemegn for solskinsøen.  85 timer ekstra solskin får bornholmerne hvert år i forhold til gennemsnitsdanskeren. Det svarer til alt det solskin, der kommer på en almindelig oktobermåned.

Solrige Sjælland

Solen skinner generelt mest i den østlige del af Danmark. Derfor kommer Vest- og Sydsjælland samt Lolland og Falster ikke overraskende ind på listens andenplads. 1546 solskinstimer får man her i løbet af et almindeligt år. De fleste af dem kommer i juni måned.

Nordjylland får mere solskin end andre jyder

Længst mod nord er der også mange solskinstimer at hente i løbet af et år. Med 1534 solskinstimer ligger Nordjylland et godt stykke over landsgennemsnittet, og ingen andre steder i Jylland skinner solen så meget. Den mest solrige måned er juni, hvor der i gennemsnit er 218 solskinstimer.

Det mørke midt-vest

Øgenavnet det mørke Jylland er ikke kommet helt uden grund. Mindst lyst ser det ud i Vest- og Midtjylland. Her får man kun 1395 solskinstimer på et år. Det er 100 timer færre end landsgennemsnittet. Hvis du forestiller dig, at solen slet ikke skinnede i marts, er det cirka den mængde solskin, man mister.

Se, hvad vi ellers skriver om: #vejr og #sol