Har du bestilt det blå sygesikringskort?

Fra 1. august 2014 virker det gule sygesikringskort ikke længere, hvis du tager på ferie i Europa. Husk at bestille det blå sygesikringskort i god tid. Der kan være op til 3 ugers produktionstid.

Fra 1. august 2014 kan du ikke længere bruge det gule sygesikringskort som rejseforsikring på rejser i EU-landene. Bestil i stedet et blå EU-sygesikringskort.

Gult sygesikringskort kan snart ikke bruges i udlandet

Nye regler betyder, at det snart er slut med at rejse ud i Europa uden at tænke på, hvordan du er sikret behandling, hvis du bliver syg eller kommer til skade. Folketinget har vedtaget nye regler for dækningen i udlandet, hvis du bliver syg – og fra 1. august 2014 kan du ikke længere bruge det gule sygesikringskort. 

Brug i stedet det blå sygesikringskort

Fra 1. august gælder alene det blå sygesikringskort, når du som privatperson er på rejse i EU-landene samt Norge, Island, Schweiz og Liechtenstein, der alle er EØS-lande.

Hvad dækker det blå sygesikringskort

  • Det blå sygesikringskort dækker ved ophold i et EU-land eller et af de fire EØS-lande i op til et år, hvor du er på ferie, i praktik, har fået job eller studerer. 
  • Kortet dækker både akut og behovsbestemt behandling. Det er en læge, der træffer afgørelse om behandlingen af dig. Behovsbestemt behandling kan være behandling af en lidelse, du allerede har, og som er nødvendig at behandle under dit ophold. 
  • Med det blå sygesikringskort er du garanteret samme behandling som indbyggerne i det land, du besøger – og på samme vilkår. Et eksempel: Hvis en spanier betaler 100 kroner for at konsultere en læge, skal du også betale 100 kroner for at konsultere en læge. 
  • Det blå sygesikringskort kan også bruges af patienter med en kronisk lidelse. Det kunne det gule sygesikringskort som udgangspunkt ikke.

Hvad dækker det blå kort ikke?

  • Du kan ikke regne med dækning fra det blå kort på privatklinikker og privathospitaler. 
  • Det blå sygesikringskort dækker heller ikke hjemtransport, hvis du bliver syg på ferien. Der skal du tegne en rejseforsikring, hvis du ønsker den dækning. 
  • Hvis du er rejst ud for at få behandling. Du må altså ikke vide, at du lider af en sygdom og så tage til eksempelvis Belgien, fordi du hellere vil behandles der end i dit hjemland.  

Her bestiller du det blå sygesikringskort

Du kan bestille det blå sygesikringskort på borger.dk – og du kan bestille til dem, du deler husstand med. 

Leveringstiden på blå sygesikringskort er op til 3 uger. Husk derfor at bestille i god tid før ferien.

Se, hvad vi ellers skriver om: #sundhed, #sygdom, #rejse, #forsikring og #ferie