Find din madklubfavorit

Der findes madvenner alle vegne, nogle er vegetarer, nogle vil møde andre mennesker, nogle elsker gourmetmad. Hvem vil du helst spise sammen med? Få inspiration blandt 10 typer af madfællesskaber herunder

Madklubmad kan være en braddepande fuld af kyllingeudskæringer, der findes også madklubber omkring asiatisk mad eller vegetarmad

Morgenmadsklubben

Får du set for lidt til dine gamle klassekammerater, tidligere kolleger eller et par gode venner, så begynd en morgenmadsklub, så I kan få vendt verdenssituationen over grovboller, smør og ost, eller hvad I nu har lyst til. Det er nemt og uforpligtende.

De enlige

Er du blevet alene og har du svært ved at få sat ”rigtig” aftensmad på bordet? Det kan være lettere at ”oppe” sig, når man er to eller tre. Find andre i samme situation, de skal nok være der, og begynd en madklub for enlige. I behøver måske ikke at præstere det helt store. Smørrebrød som aftensmad er også godt.

Festaberne

Kan du lide at give den gas med det helt store træk-ud, og er alle dine venner trætte småbørnsforældre, der helst vil tidligt i seng? Brug eventuelt de sociale medier til at finde ligesindede, så I kan give den gas med turducken, fasanerne og de flamberede hjerter. 

Vegetar eller veganer

Du behøver ikke altid at skulle gøre værten opmærksom på, at du er vegetar eller veganer, hvis du jævnligt spiser fast sammen med andre vegetarer og veganere. De kender til ufordringerne, og ved hvordan man laver inspirerende og lækker vegetar eller veganermad. Det er ikke svært at finde interessefællesskaber for veganere og vegetarer på nettet.

Asiatisk madklub

Måske er du adoptivbarn fra Korea og har fundet ud af, at koreansk mad smager fantastisk. Måske elsker du bare som en million andre koreansk mad. Find sammen med andre, der har samme interesse for vietnamesisk, koreansk, kinesisk, thai eller japansk mad. I kan udveksle gode tricks og tips, om hvor man køber den bedste kimchi, riskoger eller eller miso, og dele jeres glæde ved den fantastiske  japanske mad.

Kaffeklub

Kaffeklubber handler ofte om andet end kaffe. Fra Christiansborg samles politikere med interessefælleskaber i såkaldte kaffeklubber, landet over findes kaffeklubber for ufrivilligt barnløse, men der findes også kaffeklubber tilknyttet kirker, hvor indholdet er hygge omkring en kop kaffe og et stykke kage, og det er dejligt uforpligtende og nemt at mødes om en kop kaffe. Du behøver ikke at blive siddende i timevis, og du går hjem lige så dejligt ædru, som du kom.

Kødklub

Kødklubben, der samles om hestebøf, oksemørbrad og grisefest findes naturligvis også. Besøg den på nettet og lad dig inspirere. Der er altid god grund til at mødes med andre om mad. Det er hyggeligt, fører til mindre madspild og sparer din tid, når de andre laver maden.

Mormormad

Elsker du citronfromage, kalvefrikasse eller hjerter i flødesovs, og efterspørger du altid de gamle klassikere, når venner mødes, mens andre ryster på hovedet og meget hellere vil spise sushi eller brasiliansk? Kom ud af busken, bekend dig til mormors og farmors hofretter og start en klub.  På nettet kan du finde masser af inspiration til mormormad. Det er bare at google ordet.

Torskegilde 

Torskegilde kun for mænd, er en klub der måske kan inspirere dig. Kvinder har ingen adgang, og mænd får bøde, hvis de ikke møder op med slips i Skellerup Sogns Torskespise Laug. Humor og mad er en god kombination. Måske har du en skør ide til at mødes om torsken, flæskestegen eller spaghettigryden.

Se, hvad vi ellers skriver om: #mad, #økonomi, #vegetar, #aftensmad og #madklub