Få styr på dine rejseforsikringer

Rejseforsikringer kan virke som en unødvendig ekstraudgift, men du skal kun være af sted 3 dage 2 gange om året, før der er penge at spare på rejseforsikringen.

Hvis du rejser uden forsikringer, risikerer du en kæmpe regning, hvis du skal transporteres hjem.

2 små rejser om året og du sparer penge ved at købe en årsrejseforsikring

Hvis du rejser 3 dage eller mere end 2 gange om året eller mere end 14 dage i streg, kan en årsrejseforsikring betale sig.

”Du skal ikke være væk ret længe, før en årsrejseforsikring kan svare sig. Og med sådan en har du også friheden til at tage af sted, når du har lyst, tage et smut til Sverige eller over grænsen med kort varsel uden at skulle tegne rejseforsikring igen,” siger kundechef hos Europæiske Bjørn Bech Andersen.

Men hvis du ikke vil have en rejseforsikring, er du allerede dækket med dit gule sundhedskort, så længe du rejser under 1 måned ad gangen, og så længe du rejser i dækningsområdet. Hvor og hvordan det dækker, kan du se længere nede.

Det gule sundhedskort dækker ikke hjemrejse, så du kan risikere en stor regning

Det gule sundhedskort dækker sygebehandling for dig på rejsen, men siden 2008 ikke hjemtransport – kun hvis du dør. Det dækker ikke, hvis du er nødt til at rejse hjem, fordi en i familien bliver syg eller dør. For sådan en dækning skal du have en hjemrejseforsikring.

”Efter det gule sundhedskort holdt op med at dække hjemrejser ved ulykke eller sygdom, kan du risikere at få en meget stor regning. Så den allermest skrabede dækning, du som minimum bør have, er en hjemrejseforsikring,” siger Bjørn Bech Andersen.

Hjemtransport med et ambulancefly kan koste op imod 150.000 kroner, hvis du rejser indenfor Europa, men helt op til 500.000 kroner, hvis du skal hjem fra eksempelvis USA.

Se efter, hvordan du er dækket, før du tegner flere forsikringer

Forskellige selskaber dækker på forskellige måder. Derfor er det en god idé at tjekke, hvordan du er dækket både hjemme og i udlandet, før du skal ud at rejse.

Din indboforsikring dækker oftest også din bagage, når du rejser 

Hvis din bagage bliver væk eller går i stykker, dækker din indboforsikring normalt op til 10 % af dit tab ud fra indbosummen på din forsikring.

Det betyder, at hvis du er dækket for 500.000 kroner, kan du få dækket din bagage for 50.00 kroner.

”Din indboforsikring dækker godt nok bagage, men ofte går det ud over din forsikringspræmie. Der kan også være selvrisiko på din egen forsikring, som du ikke har med en rejseforsikring, der dækker bagagen,” siger Bjørn Bech Andersen.

Din ulykkesforsikring dækker også, men det er ikke sikkert, den dækker nok

Der er forskel på, hvad forskellige ulykkesforsikringer dækker. Se dig for, så du er sikker på, hvor godt du er dækket ind, før du tager på ferie.

”Vores ulykkesforsikring dækker for eksempel også skisport, faldskærmsudspring og klatring, men det er ikke alle udbydere, der gør det, så det skal du selvfølgelig være opmærksom på,” siger Bjørn Bech Andersen.

Eksempler på rejseforsikring:

Pris for rejse i 3 dage med dækning i Europa: 128 kr.
Pris for årsrejse med dækning i Europa: 236 kr.

Pris for rejse i 3 dage med dækning i hele verden: 640 kr.
Pris for årsrejse med dækning i hele verden: 724 kr.

Rejseforsikring A-Å

Nedenstående er en hurtigguide til at få overblik over de forskellige rejseforsikringer. Forsikringerne kan variere i dækningsgrad.

Rejseforsikring
Dækker blandt andet sygdom, hjemtransport, tandlæge, krisehjælp, billetter, pas og kreditkort, juridisk assistance, eftersøgning og redning, ødelagt ferie og flere andre ting.

Afbestillingsforsikring
Dækker rejseomkostningerne, hvis du af den ene eller anden grund ikke kan komme af sted eller bliver nødt til at afbryde din ferie.

Hjemrejseforsikring
Kan bestilles separat og dækker dine udgifter, hvis du på grund af for eksempel et brækket ben eller pludselig sygdom må rejse hjem fra ferie.

Ulykkesforsikring
Dækker personskade, tandskade og dødsfald.
Dækker ikke altid udøvning af ekstremsport så som boksning, faldskærmsudspring, bjergbestigning og lignende.

Bagageforsikring
Dækker forsinket, beskadiget eller forsvundet bagage. 

Sundhedskortet
Det gule sundhedskort dækker ved rejser til EU-landene og EØS-landene samt flere andre lande. Se fuld liste, og hvordan det ellers dækker her.
Det blå sundhedskort dækker, hvis du har en kronisk sygdom, som kræver behandling på rejsen, eller hvis du rejser i et EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz for at arbejde eller studere.

Se, hvad vi ellers skriver om: #forsikring