Få styr på dine mellemmåltider

Et højt spisetempo forleder ofte til overspisning, da der går 20 minutter, fra du har sunket maden, til hjernen har opdaget og registreret det. Hvis du spiser for hurtigt, kommer mætheden med forsinket virkning, og pludselig er du overmæt. Hvis man sætter tempoet ned, kan hjernen følge med og registrere mætheden, mens den indfinder sig.

Tænk på din sult som en skala fra 1-10

Ved 10 er du ekstremt sulten og tæt på sukkerkold, og ved 1 er du fuldstændig mæt. Ved hovedmåltidet skal din sult ligge omkring 7-8, og mellemmåltiderne skal du bruge som hjælpere til at regulere, at du rammer det rigtige sted på sultskalaen til hovedmåltidet. Du skal altså op og ramme 7-8 på sultskalaen 3 gange om dagen.

Kan du remse din mad op fra i går?

Du kan garanteret huske de 3 hovedmåltider, men bananer, vingummier, mandler, juice, kaffe, chokolade, gulerødder kniber det måske med? Man har lavet flere forsøg med overvægtige, der ikke kan forstå, hvorfor de ikke taber sig, selvom de i detaljer kan genfortælle, hvad de har spist til morgenmad, frokost og aftensmad. Men hvis man følger dem døgnet rundt, er der en hel masse snacking og mellemmåltider. De vil ikke lyve for diætisten, men når man er fraværende, mens man spiser, registrerer man det ikke på samme måde.

Tømmer du altid tallerkenen?

Måske har du engang lært, at mor bliver skuffet, når man levner. Især når man selv har øst op eller taget fra en buffet. Prøv at levne, næste gang du skal spise, og se, hvad der sker.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Tag billeder af alle dine mellemmåltider de næste 24 timer

Meget ryger indenbords, uden at vi lægger mærke til det. Efter 24 timer vil du være tættere på en erkendelse af dine snackingvaner. Bare det at skulle dokumentere sine spisevaner kan gøre, at man måske holder lidt igen med marsbarerne.

Spis ikke i bilen

Det er sjældent selleristave og gulerødder, du fortærer i bilen.

Læs mere om