Få indholdet med, når du sletter Facebook-profilen

Billederne fra ferien, chatten med kæresten og de mange opslag, du har delt i årenes løb, kan være gode at få med videre, når Facebook-profilen slettes. Samvirke viser her, hvordan du får dit indhold ned på computeren.

Slet profilen, men få indholdet med

Går du rundt med tanker om at slette din Facebook-profil, er det en god idé at overveje, om du ikke skal have indholdet fra profilen med videre. Du kan tage en kopi af alt det, du i tidens løb har lagt på det sociale medie, så eksempelvis billederne ikke forsvinder for altid.

Sådan gør du

Trin 1:

Start med at logge på Facebook. Herefter trykker du på tandhjulet i øverste højre hjørne og vælger kontoindstillinger.

Trin 2:

Her vil du få en menu, som ser omtrent sådan her ud. Vælg muligheden: Download en kopi af dine Facebook-data.

Trin 3:

Nu dukker muligheden for at kopiere dine data op. Tryk på start mit arkiv, og udfyld de næste bokse, der beder om dit kodeord og start dit arkiv.

Trin 4:

Du vil nu møde en boks, der fortæller dig, at Facebook har sendt en mail, til den mail-konto, som du bruger til at logge ind med.

Trin 5:

Du modtager nu to mails. Den sidste er den vigtige. Heri ligger et link, som vil føre dig tilbage på din Facebook-side. Kan du ikke finde de to mails, prøv at tjekke dine uønskede mails, da de kan være endt her. Tryk på linket nederst i mailen.

Trin 6:

Her trykker du på den grønne knap, hvor der står download arkiv, og indtast dit kodeord. Herefter vil dit download starte.

Trin 7:

Alt dit Facebook-indhold vil nu downloades i en zip-fil. Det er ikke muligt at sortere i, hvad der kommer med, så derfor vil filen være ganske stor. Når du åbner filen, vil der være forskellige mapper med bl.a. billeder, chats, statusopdatering osv. 

Se, hvad vi ellers skriver om: #gode råd, #webråd og #facebook