Er pistacienødder lige så gode som mandler?

Indeholder pistacienødder en lige så god og sund type fedtstof som mandler?
?

Mandler og nødder er jo sunde og fulde af gode fedtstoffer og mineraler, og jeg spiser dem selv meget gerne.

Jeg har en datter på snart seks år, og jeg kan nogle gange lokke hende til at få mandler med i madkassen. Dog er de ikke altid spist. Men hvis jeg sender ristede, saltede pistacienødder med, så er de altid spist.



Indeholder de en lige så god og sund type fedtstof som mandler? Kan jeg roligt give hende dem med hver dag?

Susanne Damgaard, Århus

Svar fra Leif Skibsted

Mandlers fedtstoffer (mandelolie) består af op til 90 procent umættet fedt, især den gode oliesyre, og også meget vitamin E. Pistacienødder indeholder stort set lige så meget umættet fedt og har også den gode fedtsyrefordeling, der er karakteristisk for nødder.

Så spis roligt pistacienødder, også selv om de er tilsat salt, som vi jo skal spare på. Spiser man nødder i varme lande med ringere fødevarekontrol end i Danmark, bør man altid sikre sig, at nødderne ikke er mugne, da de så kan indeholde de skadelige mykotoksiner.

Leif Skibsted er professor i fødevarekemi ved Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet.

Læs mere om