Er belægningen giftig på en stegepande?

Kan man forhindre at belægningen på en stegepanden går i stykker?
?

Jeg har købt to stegepander i Brugsen i Ole Palsbys Enkel-serie. Den ene har mistet den sorte belægning efter få gange - og nu tør jeg ikke bruge den. Er den giftig?

Grete Pedersen, Svebølle

Svar fra Jørn Willemann

Der er ikke noget giftigt i stegepandernes belægning eller under belægningen. Men når belægningen er ødelagt, mister panden både sine stegeevner og bliver meget vanskelig at gøre ren.

Årsagen til langt de fleste ødelagte pander er overophedning. En pande kan med fuldt blus på et induktionskomfur komme langt over 300 grader C på forholdsvis kort tid - og så er pandens belægning ødelagt. Man skal altid begynde med moderat varme, og et godt tip er, at man kommer lidt olie eller margarine på panden - så kan man se, når det begynder at ryge, at panden er klar.

Det er også meget vigtigt, at panden gøres rigtig godt ren med varmt vand og opvaskemiddel hver gang - så bevares den gode slip-evne.

Konkret angående din reklamation vil vi anbefale, at du henvender dig i den butik, hvor du købte panden, og får den byttet. Medbring eventuelt dette svar.

Jørn Willemann er kategorigruppechef for køkkenvarer.

Se, hvad vi ellers skriver om: #sygdom, #kemi og #madlavning