Det kan blive dyrt, hvis du sender for mange smileys på ferien

Hvis du er glad for at sende grafiske smileys - også kaldet emojis - når du er ude og rejse, kan det blive en dyr fornøjelse. Læs her, hvad du kan gøre i stedet.

Det kan være en god idé at sende traditionelle smileys som i den nederste besked, når du er ude og rejse. Ellers kan du risikere at få en rigtig dyr telefonregning.

Smileys fylder meget i sms'er

I en normal tekstbesked kan der være 160 tegn, og jo flere tegn du skriver over de 160, desto dyrere bliver beskeden. Og emojis – altså de små, grafiske smileys eller humørikoner, såsom glade ansigter, hunde, tommelfingre opad eller nedad, tæller for rigtig mange tegn. Hvor mange tegn de fylder, afhænger af, hvor du har hentet dem. 

Brug af smileys kan blive rigtig dyrt

Hvis du bare indsætter én smiley i en ellers ikke særlig lang besked, kan prisen blive fordoblet – eller mere end fordoblet, hvis du sender som sms.

På nogle mobiltyper som Samsung Galaxy S1, S2, S3, S4, Galaxy Note 1, 2, 3 og Galaxy Ace konverterer mobilen simpelthen sms’en til en mms, når du indsætter en grafisk smiley. Og det kan potentielt blive rigtig dyrt, hvis du sender mange af de glade eller sure ikoner.

Hvis du på TDC’s netværk sender en sms fra USA, som på grund af smileyen fylder 2 sms’er, skal du af med 5 kroner i stedet for 2,50. Hvis du har en mobil, som konverterer til mms, må du slippe hele 10 kroner for en ferieopdatering med smiley, som er sendt fra staterne.

Sådan undgår du en dyr mobilregning

Noget, du kan gøre for at undgå, at din mobiludbyder ribber din konto, er at holde dig til den gode »gammeldags« måde at sende smileys på – med kolon, bindesteg og parenteser, som for eksempel denne :-)

På den måde fylder en glad smiley nemlig kun 3 tegn i din sms, og du slipper for, at beskeden tæller som flere sms'er, eller at mobilen konverterer til de dyrere mms’er.

Har du en iPhone, kan du vente med at sende en besked hjem, til du har Wi-Fi på din mobil. Sender du som iMessage, er det nemlig gratis, hvis du bruger Wi-Fi. Beskeder sendt fra iMessage er blå, modsat traditionelle sms’er, som er grønne. 

Ellers kan du bruge tjenester som Facebook Messenger, Skype, WhatsApp Messenger og Viber til at holde kontakten med dem derhjemme – husk dog at bruge Wi-Fi, da databrug i udlandet kan blive temmelig dyrt.

Se, hvad vi ellers skriver om: #ferie og #mobiltelefon