Bonderøvens kone Theresa Maria Jessing laver chai til jul

Se lyd og billeder med Bonderøvens kone Theresa Maria Jessing, der forbereder sin julechai med kardemommefrø, nelliker, allehånde og muskatnød

Opskrift:

Lav en lækker sirup til at blande op med varm mælk. Man kan selv putte flere eller færre krydderier i alt efter smag.

10 hele kardemommefrø
10 hele nelliker
10 hele allehånde
1/4 hel muskatnød
25 cm hel kanelstang
5 hele stjerneanis (gerne 10, hvis man kan lide smagen af lakrids!)
2 spsk. darjeeling eller ren earl grey the
200 gram mørk muscovadosukker
5 dl vand
 
- Rist krydderierne på en varm pande. Det trækker smagen frem i de tørre krydderier.

- Mort krydderierne.

-
Kog vand, sukker og krydderier op i en gryde. Lad gryden simre i 15
minutter og tilsæt teen. Lad gryden simre igen i 5-7 minutter.

Til ét glas chai:

 Et
glas varmt, pisket mælk og ca. 1-2 spsk. sirup. Alt efter behag.
Siruppen er sød - er den for sød, kan man fordoble krydderierne næste
gang, man vælger at lave Chaisirup.




Se, hvad vi ellers skriver om: #jul og #te